Tablet Pazarı Yeniden Toparlandı; Zirvede Apple Var

tablet pazarı 2024

Pazar araştırma şirketi IDC, tablet pazarına dair son raporunu paylaştı. Yeni iPad modellerinin çıkışının da etkisiyle bu pazarda büyük bir canlanma var.

Teknoloji dünyasını yakından takip eden pazar araştırma şirketi IDC, son çeyreğe dair raporlarına bir yenisini daha ekledi. Şirket bu kez de tablet pazarına dair raporunu paylaştı. IDC tarafından paylaşılan veriler, tablet pazarının yeniden toparlanmaya başladığını gösteriyor. Bu toparlanmaya öncülük eden şirket ise yeni iPad modelleriyle piyasaya canlılık getiren Amerikalı teknoloji devi Apple.

IDC tarafından paylaşılan veriler, nisan-haziran ayları arasında dünya genelinde 34.4 milyon tablet satıldığını gösteriyor. Bu da bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 22.1’lik bir artış anlamına geliyor. Bu da tablet pazarının pandemi öncesi günlerine nihayet geri döndüğünü gösteriyor.

2024 tablet pazari 2

Son çeyrekte satılan 34.4 milyon tabletin 12.3 milyonunu iPad modelleri oluşturdu. Böylece Apple tablet pazarındaki payını yüzde 35.8’e çıkardı. Yeni iPad Air ve iPad Pro modellerinin çıkışı, şirketin son çeyrekteki iPad satışlarını epey yukarı çekti. Ne var ki aynı akıllı telefon pazarında olduğu gibi tablet tarafında da Apple Çin’de zorluk çekti. Çinli kullanıcıların Xiaomi ve Huawei gibi yerli markalara yönelmesi, Çin’deki iPad satışlarının diğer bölgelerdeki kadar artmasına engel oldu.

Apple kadar olmasa da Samsung da son çeyrekte pazar payını arttırdı. Nisan-haziran ayları arasında toplam 6.9 milyon tablet satan Samsung, böylece pazar payını yüzde 20.1’i çıkardı. Samsung’un ardından ilk beşi tamamlayan şirketler ise sırasıyla Lenovo, Huawei ve Xiaomi oldu.

Amazon Prime Bu Ay 22 Oyunu Ücretsiz Verecek