En ölümcül depremler bakın hangi ülkede yaşandı

Türkiye'nin deprem riski

Yapılan araştırmalar sonucunda en ölümcül depremler ile alakalı bazı sonuçlara ulaşıldı. Tablo gerçekten de rahatsız edici özellikte.

Dünya genelinde gerçekleşen en ölümcül depremler, önemli bir istatistiği ortaya çıkardı. Elazığ, Bingöl ve İzmir gibi depremleri yaşayan Türkiye bu işin neresinde? Sizin için araştırdık.

2020 yılında neredeyse her felaketi yaşadık. Özellikle de deprem ile gelen felaketler tablosu, her seferinde acı bir bilanço oluşturdu. Dünya genelinde de aynı bilançoların oluştuğu söylenebilir. Depremler sonucunda 2020 yılı içerisinde 197 kişi hayatını kaybetti. Bunlardan 159’u ne yazık ki Türkiye’den.

Türkiye’deki depremlerde ölüm oranı yüksek

30 Ekim tarihinde İzmir’de çok büyük bir deprem meydana geldi ve çok yüksek sayıda insanın ölmesine yol açtı. Bu durum, aynı zamanda deprem gerçeğinin aslında her an ensemizde olduğunu gösterdi. Buna rağmen şu anda bile yeterli önlemlerin alınmaması, durumun kötüleşebileceğini gösteriyor.

en ölümcül depremler

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda; 7 ve üstündeki büyüklüğe sahip depremlerin büyük çoğunluğunda insanların hayatlarını kaybettiği ifade edildi. Meksika’daki 7,4 şiddetinde bir deprem yaşandı ve 10 kişi hayatını kaybetti. Papua Yeni Gine ise 7,0 büyüklüğünde bir depremle karşılaştı.

Son olarak İzmir’de meydana gelen 7,0 büyüklüğündeki depremde ise toplamda 109 kişi hayatını kaybetti. Bu rakam da yine oldukça yüksek görülebileceklerden. Sonuç olarak Türkiye’de yaşanan depremler, insanların ölümüne daha fazla neden oluyor. Sizce neden bizdeki depremlerde daha fazla kişi hayatını kaybediyor? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.