Beklenen İstanbul depremi kaç büyüklüğünde olacak? Bilim insanları açıkladı

İstanbul deprem risk haritasına

Beklenen İstanbul depremi hiç uzak görünmüyor. Dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip şehirleri içerisinde yer alan İstanbul korkunç günler yaşayabilir. İşte merak edilen detaylar.

Bilim insanları beklenen İstanbul depremi ile ilgili açıklamalarını düzenli olarak yapmaya çalışıyor. Her ne kadar çok uzak bir ihtimal gibi görünse bile aslında bu deprem oldukça yakın tarihte gerçekleşebilir. Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, herkesin dinlemesi gereken çok önemli açıklamalar yaptı.

Dünyanın en büyük gerçeklikleri arasında yer alan depremler yıkıcı sonuçlara neden olabiliyor. Özellikle İstanbul gibi kalabalık şehirler ne yazık ki çok daha sert etkilerle karşı karşıya kalıyor. Bilim insanları İstanbul’da en az 7 en fazla 7,5 büyüklüğünde bir deprem bekliyor.

İstanbul depremi için gerekli hazırlıklar yapılmalı

Bilim insanları tarafından yapılan açıklamalarda İstanbul’un depreme karşı hazırlıklı olmadığı ifade ediliyor. Prof. Dr. Naci Görür onlarla aynı fikre sahip. Halkın özellikle afetlere karşı hazırlık konusunda daha bilinçli olması gerektiğini ifade ediyor. Ancak burada asıl rol oynayan devlet kurumlarıdır.

Beklenen İstanbul depremi

Olası İstanbul depreminde en fazla etkilenecek yer hiç şüphesiz Avrupa yakası olacak. Buranın fay hattına çok yakın olması işleri daha kötü hale getiriyor. Tüm İstanbul’da hissedilecek depremin 5 katı Avrupa Yakası’nda görülecek. Özellikle Silivri açıkları ve Kumburgaz kolu çok daha fazla zarar görecek.

Siber saldırganlar deprem fırsatçılığı yaptı işte detaylar

Uzmanlara göre istanbul’da yaklaşık olarak 500 bin binanın yıkılması gerektiği ifade ediliyor. Böyle bir durumda eğer halk kendisi karşılayamıyorsa devlet kredi vermeli. En azından yaşanacak can ve mal kayıplarını önemli ölçüde azaltabilirler. Peki sizce İstanbul depremine hazırlıklı mıyız? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.