Deprem Bilgi Sistemi ile son dakika depremler elinizin altında!

Son dakika depremler

iOS ve Android için geliştirilen Deprem Bilgi Sistemi uygulaması sayesinde son dakika depremler hakkında anında bilgi sahibi olabiliyorsunuz.

Son dakika depremler için iOS ve Android platformunda onlarca uygulama yer alıyor. Bu uygulamalara bugün bir yenisi daha eklendi. Yerli bir yazılım olan Deprem Bilgi Sistemi sayesinde Türkiye’deki son depremelerden anında haberdar olabiliyorsunuz.

Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen bu uygulama hem iOS hem de Android platformlarında ücretsiz olarak yer alıyor.

Uygulamanın iOS sürümünü buradan ve Android sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Deprem Bilgi Sistemi neler sunuyor?

Bu uygulama, Türkiye ve yakın çevresinde gerçekleşen depremler hakkında kullanıcıları bilgilendiriyor. Ayrıca Türkiye’de herhangi bir noktanın veya kullanıcının bulunduğu konumun depremsellik tarihinin verilerine ulaşma imkanı sağlıyor.

Journey iOS platformuna gelid!

Uygulama aynı zamanda, bir deprem olduğunda bunu hisseden ve uygulamayı kullanan kullanıcılara depremi nasıl hissettiklerini merkeze iletme imkanı sunuyor.

Bu sayede herhangi bir deprem olduğunda o depremin nerede, nasıl hissedildiği ve depremin verdiği hasarın veya etkilerinin coğrafi dağılımının tespiti mümkün oluyor.

Son olarak uygulamanın sorunsuz çalışabilmesi için mobil cihazınızın konum bulma servisinin açık olmalısı ve uygulamaya konum bulma yetkisinin verilmiş olması gerektiğini belirtelim.

Deprem Bilgi Sistemi