Elon Musk Twitter’ı neden satın aldı? İşte yanıtı

Twitter, TikTok tarzı videoları benimsiyor

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, en sonunda muradına erdi ve Twitter’ı satın aldı. İşte detaylar.

Elon Musk Twitter’ı neden satın aldı? İşte yanıtı! Elon Musk ile Twitter arasında yaşanan ve tam anlamıyla yılan hikayesine dönen satın alma süreci, nihayet noktalanıyor. İlk olarak Nisan ayında Elon Musk’ın Twitter hisselerinin %9,2’sini yaklaşık 3 milyar dolar karşılığında satın almasıyla başlayan süreç, daha sonra ünlü milyarderin platformun tamamı için yaklaşık 44 milyar dolar teklif etmesiyle devam etmişti. Bu teklif üzerine olumlu şekilde ilerleyen ve prosedürlere geçilmesi için hazırlıkların yapıldığı bir anda Elon Musk bot hesap sayısının kendisine söylenildiğinden çok daha yüksek olduğu iddiasıyla anlaşmayı tek taraflı olarak bozmuştu.

Elon Musk Twitter'ı devraldı! Troller şimdiden hareketlendi

İki tarafında birbirini suçlaması sonrasında taraflar soluğu mahkemede alınca, Elon Musk geri adım atmış ve Twitter’ı satın almak için yeniden 44 milyar dolarlık teklifini iletmişti.

Twitter

Elon Musk Twitter’ı neden satın aldı? İşte yanıtı

Ancak bu defa da Twitter yönetimi kendini geri çekmiş ve sürecin mahkeme neticesinde belli olacağını ima etmişti. Artık herkes bu işin olmayacağını düşünmeye başlamışken, Elon Musk’ın Twitter Genel Yönetimini elinde lavabo ile ziyaret etmesi büyük ses getirmiş ve sonrasında bir açıklama yapan ünlü milyarder ise artık Twitter’ın sahibi olduğunu duyurmuştu.

Twitter bünyesinde büyük değişiklik!

İşte bugün Twitter’ı neden satın aldığına ilişkin birtakım açıklamalar yapan fenomen milyarder, amacının Twitter’ı çok daha özgür bir platform haline getirmek olduğunu söyledi. Yasakların olmadığı herkesin düşüncelerini özgür bir şekilde dile getirebildiği bir dünya hayali kurduğunu dile getiren Musk, bu hamlesiyle para kazanmayı değil hayallerini gerçekleştirmeyi seçtiğini ifade etti.

iPhone kullananlar yüksek telefon faturaları ödemek zorunda kalabilir