Amazon şirketi dakikalar içerisinde 200 milyar dolar kaybetti!

Amazon çalışanlarının şikayetleri bitmiyor

Dünyanın en değerli teknoloji markalarından biri olan Amazon, yaptığı bir açıklama yüzünden dakikalar içerisinde 200 milyar dolardan fazla değer kaybetti.

Amazon şirketi dakikalar içerisinde 200 milyar dolar kaybetti! Teknoloji şirketlerinin oldukça zor bir dönemden geçtiği günler yaşıyoruz. Bir taraftan maliyetlerin sürekli artması diğer taraftan ise enflasyon yüzünden tüketicilerin tasarrufa yönelmesi, hemen her teknoloji kategorisinde satışları olumsuz etkilemeye devam ediyor. Tabi eğer Amazon gibi bu teknolojik ürünlerin tamamının satışının yapıldığı bir şirketseniz, o zaman işler sizin için çok daha zor bir hale bürünebilir.

Amazon, Apple, Microsoft, Meta ve Google, engelli kişiler için yeniliklerini duyurdu

Dünyanın en değerli teknoloji markalarından biri olan Amazon, geçtiğimiz gün merakla beklenen üçüncü çeyrek verilerini açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre üçüncü çeyrek itibariyle Amazon 2,9 milyar dolar kar ederken, bu verinin ardından gelen bir diğer veri ise şirketi adeta yedi bitirdi.

Amazon önemli bir değişiklik ile gündemde

Amazon şirketi dakikalar içerisinde 200 milyar dolar kaybetti!

Amazon tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, yılın son çeyreğinde 140-148 milyar dolar arası hasılat beklediğini ve bu nedenle de Noel satışlarının beklentilerin altında kalacağını duyurdu. Analistlerin en az 155 milyar dolar olarak gerçekleşeceğini düşündüğü dördüncü çeyrek verilerinin beklenilenin çok altında tahmin edilmesi, yatırımcılarda panik havası yaratınca, Amazon hisseleri sadece birkaç dakika içerisinde %20 kayıp yaşadı.

Amazon, kuantum ağ araştırmaları için bir merkez açıyor

Borsa değeri trilyon doları aşan bir şirketin %20’ye yakın değer kaybı da devasa tutarlara tekabül ediyor. Nitekim hızlı refleks sonrası hafif bir düzeltmeye giden borsa hisseleri, son halinde bile 200 milyar doların üzerinde bir kayba dönüşmüş oldu.

Yeni iCloud web büyük beğeni topladı