Twitter’da en çok takipçi artık Elon Musk’ta

Elon Musk Twitter

Elon Musk, sahibi olduğu Twitter’da takipçi sayısını hızla arttırıyor. Musk, Barack Obama’yı geride bırakarak Twitter’da en çok takipçisi olan kişi oldu.

Kurduğu Tesla Motors ve SpaceX gibi şirketlerin yakaladığı başarı sayesinde bir dönem dünyanın en zengin insanı unvanının sahibi olacak kadar zengin olan Elon Musk, popülerlik kazandığı ilk günden beri aslında tartışmalı bir figürdü. Zaman zaman tartışma yaratan açıklamalara imza atıyordu. Ancak Twitter’ı satın alması, Musk’ın hiç olmadığı kadar çok konuşulan ve eleştirilen bir isim haline getirdi. Bu da yetmezmiş gibi Musk geri adım atmayıp aksine sosyal medya paylaşımlarını daha da arttırınca, Musk bir anda belli kitlelerce istenmeyen adam haline geldi. Bu yüzden son dönemde Musk’ın adını daha çok eleştiril bağlamlarda duyuyoruz.

Ancak gerek Twitter’ı satın almasıyla, gerek politik paylaşımlarıyla sık sık adından söz ettiren Elon Musk, bu tutumuyla sağlam da bir takipçi kitlesi toplamış gibi görünüyor. Zira Musk, artık sahibi olduğu Twitter’da en çok takipçisi olan kişi haline geldi. Musk, eski ABD başkanı Barack Obama’yı geride bırakarak bir numaraya oturdu. Musk, bugün itibarıyla 133,068,709 takipçiye sahip. Obama’nın takipçi sayısı ise 133,042,819. Elon Musk ve Barack Obama’nın ardından üçüncü sırada Justin Bieber, dördüncü sırada ise Katy Perry yer alıyor.

Elon Musk Twitter davası 17 Ekim'de başlıyor

Elon Musk’ın bu kadar geniş bir kitleye ulaşabiliyor olması Musk’a karşı yükselen sesleri daha da şiddetlendirecektir. Çünkü Musk çoğu zaman tartışma yaratan ya da ABD’de iktidarda olan Demokrat Parti’nin kitlesi tarafından sakıncalı bulunan paylaşımlar yapmasıyla tanınıyor. Musk’ın bu paylaşımlarını dünyanın dört bir yanından milyonlarca, hatta belki de milyarlarca insanın görüyor olması, bu kitlelerce tehlikeli bulunuyor. Musk’ın takipçi sayısı arttıkça bu sözde tehlike de büyüyor.

GPT-5’i insandan ayırt etmek mümkün olmayabilir