Elon Musk Twitter paylaşımlarını kesti

Elon Musk Twitter

Elon Musk’ın 10 gün önce bir anda Twitter paylaşımlarını kesip ortadan kaybolması merak uyandırıyor.

Bildiğiniz gibi Elon Musk, şu sıralar Twitter’ı satın almak için yaptığı görüşmelerle gündemde. Twitter’ı satın almak için 44 milyar dolarlık çılgın bir teklif yapan Musk, o günden bu yana gündemden düşmüyor. Bir yandan kimilerine göre fiyatı düşürmek, kimilerine göreyse anlaşmadan caymak için Twitter kullanıcı sayısı konusunda şirketle müzakerelerini sürdüren Musk, bir yandan da Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarla adından söz ettiriyor. Ya da en azından 10 gün öncesine kadar ettiriyordu.

Her hafta onlarca tweet atan ve attığı her yeni tweetle farklı bir tartışmanın parçası haline gelen Elon Musk, sebebi bilinmeyen bir şekilde Twitter’da paylaşım yapmayı bir anda bıraktı. Son paylaşımını 21 Haziran’da yapan Musk’ın nereye kaybolduğu, ya da neden tweet atmayı bıraktığı bilinmiyor.

Bill Gates Elon Musk

Elon Musk’ın neden Twitter’da paylaşım yapmayı bir anda kestiğini tam olarak bilinmiyor olsa da birkaç teori ortada dolaşıyor. İlk olarak Musk’ın Twitter’daki paylaşımları yüzünden yaşadığı sıkıntılardan bıkmış olabileceği söyleniyor. Hatırlayacağınız gibi Musk’ın SpaceX adlı şirketinde bir grup çalışan, şirket yönetimine bir açık mektup göndererek Twitter’daki paylaşımları nedeniyle Musk’ın kınanmasını istemişti. Bu olay mektubu hazırlayan kişilerin şirketten kovulmasıyla sonuçlandı ama sonuçta şirket içinde gerilim yaratmış oldu.

Öte yandan Musk’ın satın almaya çalıştığı Twitter’da da bazı çalışanların Musk’ın platformdaki paylaşımlarından rahatsız olanlar olduğu biliniyor. Musk, yeni aldığı şirkette temiz bir sayfa açmak için de tartışma yaratan paylaşımlarına bir süre ara vermek istemiş olabilir.

Bir diğer olası sebep de şu anda Musk’ın şirketlerinin çok da iç açıcı bir süreçten geçmiyor olmaları. Bildiğiniz gibi daha bu hafta Tesla’da 200 kişi birden işten çıkarıldı. Musk, tüm bu işten çıkarmalar yaşanırken, yaşananlara karşı duyarsız görünmemek için farklı konularda paylaşım yapmaktan kaçınmış olabilir.

Sebebi ne olursa olsun Elon Musk’ın Twitter’da son 10 gündür paylaşım yapmamış olması merak uyandırdı. Şimdi akıllardaki soru Musk’ın ne zaman geri döneceği.

Apple, iPhone 15 için 5G modem yapmayı beceremedi