Asus ROG Phone 7 ve 7 Pro görselleri sızdırıldı

Asus ROG Phone 7d

Çıktığında piyasadaki en güçlü telefon olarak zirveye yerleşmesi beklenen Asus ROG Phone 7 ve 7 Pro’nun tasarımını gözler önüne seren görseller sızdırıldı.

Geçtiğimiz yıl ROG Phone 6 Pro, Zenfone 9 ve Rog Phone 6D Ultimate gibi dikkat çekici telefonları kullanıcılarla buluşturan ASUS, bu yıl da akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Son haftalarda üst üste gelen sızıntı ve söylentilerle gündemimizi sık sık meşgul eden ASUS ROG Phone 7 serisi telefonlar, 13 Nisan’da düzenlenecek etkinlikte resmi olarak tanıtılacak.

Biz ASUS’un 13 Nisan’daki etkinliğini beklerken, şirketin yeni telefonlarına dair sızıntılar da gelmeye devam ediyor. Bu kez ASUS ROG Phone 7 ve 7 Pro’nun tasarımını gözler önüne seren yeni görseller sızdırıldı.

Bildiğiniz gibi ASUS’un akıllı telefonları genelde performans testlerinde zirveye yerleşen cihazlar oluyor. Şu anda performans bakımından en güçlü telefonlar listelendiğinde genelde ilk sırada ASUS ROG Phone 6D yer alıyor. Ancak ROG Phone 7’nin çıkışıyla birlikte zirvenin el değiştirmesi bekleniyor. Çünkü önceki haftalarda gelen sızıntılar ROG Phone 7 serisindeki telefonların piyasadaki en güçlü telefonlar olacağına işaret ediyor.

ROG Phone 7, tahmin edeceğiniz üzere Snapdargon 8 Gen 2 yonga setinden güç alacak. Telefonun en üst versiyonunda RAM kapasitesinin 16 GB olacağı söyleniyor. Ancak 8 GB RAM’e sahip, daha düşük fiyatlı bir versiyon da satışa sunulabilir.

ROG Phone 7’nin 6.8 inçlik Full HD+ bir AMOLED ekrana sahip olması bekleniyor. Bu ekranın yenileme hızının 165 Hz olacağı söyleniyor ki bu da telefonu piyasadaki en iyilerden biri, hatta en iyisi yapacaktır. Öte yandan telefonun 65 W şarj hızına sahip 6000 mAh’lık bir bataryadan güç alacağı belirtiliyor. Tüm bu özellikler, 13 Nisan’da telefonun resmi olarak tanıtılmasıyla birlikte kesinleşmiş olacak.

Asus ROG Phone 7 3 Asus ROG Phone 7 2 Asus ROG Phone 7 Asus ROG Phone 7 1

GPT-5’i insandan ayırt etmek mümkün olmayabilir