Twitter’da büyük temizlik başlıyor

Twitter hatası yüzünden insanların çıplak fotoğrafları yayınlandı

Twitter’da Elon Musk’ın daha önce sözünü verdiği büyük temizlik başlıyor. Milyonlarca atıl hesap çok yakında platformdan silinecek. Takipçi sayılarında düşüşler yaşanması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl 44 milyar dolarlık dev bir anlaşmayla satın aldığı Twitter’da önemli değişiklikler yapmaya devam eden Elon Musk, özellikle sahte hesap meselesine kafayı takmış durumda. Bunda da pek haksız sayılmaz. Çünkü platformda yer alan bot hesaplar, zaman zaman son derece ciddi konularda yanlış bir algı oluşturmak için kullanılabiliyor. Bu da platformda hem ciddi bir bilgi kirliliğine, hem de ayrışmaya sebep oluyor. Daha ilk günden bunu ortadan kaldırmak ya da en azından bot hesapların bu ayrışmadaki rolünü azaltmak için bu maceraya girişen Musk, bu hafta isteğine bir adım daha yaklaşacak. Çünkü Twitter’da bugüne kadarki en büyük temizlik operasyonlarından biri gerçekleşmek üzere.

Elon Musk 2018 yılındaki tweet'iyle federal iş yasasını çiğnedi

Bu hafta Twitter’da milyonlarca hesabın silinmesi bekleniyor. Bu kısımların bir kısmı daha önce de olduğu gibi bot hesaplar olacak. Ancak bu kez asıl hedeflenen hesaplar atıl hesaplar olacak. Kullanıcıların yıllardır giriş yapmadığı ya da herhangi bir paylaşımda bulunmadığı milyonlarca hesap platformdan silinecek. Hatırlarsanız Elon Musk, aralık ayında yaptığı açıklamada 1.5 milyar atıl hesabı platformdan temizleyeceğini açıklamıştı. Bu atıl hesapların önemli bir kısmını, belli başlı kişilerin takipçi sayılarını olduğundan fazla göstermek için kullandığı sahte hesapların oluşturduğu düşünülüyor. Yani bu yeni temizlik operasyonuyla birlikte takipçi sayıları gerçekte olduğuna daha yakın bir noktaya gelecek. Bu süreçte ciddi takipçi kaybı yaşayan hesaplar da bir nevi ifşa olmuş olacak aslında.

Google binasında şok eden ölüm