Elon Musk Twitter için yeni CEO arıyor

Tesla, bir pil fabrikası inşa etmek için 3,6 milyar dolar harcayacak

Elon Musk, Twitter’ı bırakıp bırakmaması yönünde geçen tartışmaların ardından platformdan ayrılmaya karar verdi. İşte tüm detaylar.

Görünüşe göre Tesla CEO’su Twitter’da anket başlatmadan önce dahi CEO arayışına başlamış. Kaynakların CNBC’den David Faber’e verdiği demece göre Twitter sahibi ve CEO’su Elon Musk, şirketin yeni bir genel müdürünü arıyor. Ekim ayında şirketi 44 milyar dolara satın alan Musk, daha önce CEO olarak görevinin geçici olacağını söylemişti. Kasım ayında mahkemede Musk, “Twitter’daki zamanımı azaltmayı ve zaman içinde Twitter’ı yönetecek başka birini bulmayı umuyorum” dedi. Tesla ve SpaceX CEO’su Salı gecesi bir tweet’te Twitter’da istifa etme planlarını doğruladı. “İşi alacak kadar aptal birini bulur bulmaz CEO’luktan istifa edeceğim! Ondan sonra sadece yazılım ve sunucu ekiplerini çalıştıracağım” dedi.

Elon Musk, Twitter iOS uygulaması hakkındaki problemin çözüldüğünü söyledi

Milyarder Pazar günü Twitter kullanıcılarına şirketin başkanı olarak istifa edip etmemesi gerektiğini soran gayri resmi bir anket yayınladı ve 17 milyon kişinin çoğunluğu Musk’ın görevinden ayrılması yönünde oy kullandı. Pazar günü anketin sonuçlarına uyacağını söyledi. Twitter anketleri saman anketleridir, yani profesyonel kamuoyu araştırmalarıyla karşılaştırılamazlar. Kötü amaçlı botlar veya gerçek olmayan hesaplar da bir Twitter anketine yanıt kaydedebilir. Ancak Elon Musk yine de bu anketin sonuçlarını fazlasıyla ciddiye almış görünüyor ki CEO’luktan istifa etme kararını fazlasıyla hızlandırdı. Bu kapsamda olaylar nereye varacak göreceğiz.

MediaTek akıllı telefon yonga seti pazarında liderliğine devam ediyor