Elon Musk istifa etti!

Elon Musk

Tesla’nın CEO’su Elon Musk bugün istifa ettiğini açıkladı. Gündeme bomba gibi düşen bu istifa haberinden hemen sonra yeni Tesla CEO’su duyuruldu. İşte Tesla’nın yeni CEO’su!

Elektrikli otomobil devi Tesla’da uzun süredir işler yolunda gitmiyordu. Hatta Tesla’nın CEO’su E. Musk, bu kötü gidişatın ardından canlı yayında esrar içme gibi saçma sapan harekelerde bulunmuştu. Musk’a göre Tesla‘da her şey iyiydi ve satışlar yükselecekti. Ancak bugün istifa haberi gündeme bomba gibi düştü.

Elon Musk istifayı bastı!

Serbest Piyasalar Kurulu geçtiğimiz hafta Tesla firması hakkında dava açmış ve E. Musk 120 milyon dolarlık cezaya çarptırılmıştı. Bu cezanın ardından Tesla firmasında apar topar bir değişiklik yapıldı ve CEO koltuğu Robyn Denholm‘a devredildi.

Tesla’dan tarihi kâr! Tam 311,5 milyon dolar

3 yıllığına CEO görevini üstlenecek olan Robyn Denholm daha önce Avustralya merkezli telekomünikasyon şirketi Telsra’da CFO görevini üstleniyordu. Tesla firmasında yapılan bu değişikliğin uzun bir süredir beklendiği aşikar. Ancak CEO görevinin SPK’nın cezasından sonra değiştirilmesi biraz manidar oldu.

Elon Musk
R. Denholm ve E. Musk