Elon Musk’a halk “bırak” deyince Musk ağız değiştirdi

Elon Musk Twitter

Twitter’da anket açıp “CEO’luğu başkasına bırakayım mı?” diye soran Elon Musk, halk evet deyince ağız değiştirdi.

Twitter’ı satın aldığı günden beri gündemden düşmeyen Elon Musk, bu hafta yine çok tartışılacak bir hamle yaptı. Musk, Twitter’da bir anket açarak Twitter’ın CEO’su görevinden ayrılmalı mıyım diye sordu. Oylamanın sonucunda Musk’ın anketine katılanların cevabı “evet bırakmalısın” oldu. Anketin sonucunun belli olmasının ardından tüm gözler Musk’a çevrildi. Ancak Musk beklemediği bir sonuçla karşılaşmış olacak ki ağız değiştirdi.

Twitter CEO’su olarak kaderini tayin edeceğini söylediği anketi herkese açık şekilde açan Elon Musk, istediği sonucu alamayınca bu kez ankete sadece Twitter Blue üyesi olanların katılabileceğini söyledi. Bu da tahmin edildiği gibi Musk’ın anketin sonuçlarına riayet etmeyeceğini gösterdi.

Musk bu fikir değişikliğinin sebebi olarak bot hesapları gösteriyor. Şu anda güçlü kişilerin hedefinde olan Musk, bu kişilerin anketin sonucunu manipüle etmek için pekala botlarını devreye sokabileceğini söylüyor. Bunun önüne geçmek için onaylı kullanıcılardan oluşan Twitter Blue abonelerinin katılacağı anketler yapacağını ifade ediyor.

Elon Musk, Twitter'ın uzaktan çalışma kurallarını yine değiştirdi

Hatırlarsanız Musk daha birkaç gün önce yine tartışmalı bir konuda karar vermek için Twitter’da anket açmış ve bu anketin sonucuna göre hareket etmişti. O ankette halkın sesine kulak veren Musk’ın bu ankette de aynı şeyi yapmaması, sadece işine geldiğinde halkın sesine kulak verdiği şeklinde yorumlandı.

Hatırlarsanız Musk daha önce yaptığı paylaşımlarda Twitter’ın başına geçecek birini bulmanın ne kadar zor olduğuna dikkat çekmişti. Çünkü Musk’a göre bu kişinin sadece Twitter’ı doğru yolda tutacak karakterde ve liderlikte biri olması yetmiyor. Aynı zamanda şirketin batmasını engelleyecek vizyona da sahip olması gerekiyor. Çünkü Musk’ın söylediğine göre şirket bu gidişle çok yakında batacak.

Samsung Galaxy S23’ün çıkışı gecikebilir