Elon Musk Twitter’da işten çıkarımlara başlıyor

Elon Musk etkisi

Elon Musk Twitter’ı satın aldığından beri farklı söylentiler gündemde. Bu kapsamda şimdi Tesla CEO’su işten çıkarmalara başlayabilir. İşte detaylar.

Twitter çalışanları Elon Musk tarafından platform satın alındığından beri endişeli. Toplu işten çıkarmalar ufukta olabilir. Bloomberg’e göre, web sitesinin yeni sahibi ve “Chief Twit”, maliyetleri düşürmek amacıyla personel sayısını yarıya indirecek şekilde şirketin işgücünden 3.700 çalışanı çıkarmayı planlıyor. Musk ve bir danışman ekibinin hala işten çıkarma şartlarını tamamlamanın ortasında olduğu bildiriliyor, işten çıkarma gerçekleşirse 60 günlük tazminat söz konusu olabilir.

Elon Musk Twitter'da işten çıkarımlara başlıyor

İşlerine devam edebilecek olanlar, tekrar ofisten çalışmaya alışmak zorunda kalabilirler. Bloomberg, Musk’ın Twitter’ın her yerden çalışma politikasına son vermeyi planladığını ve bazı istisnalar dışında çalışanlardan ofislere rapor vermelerini istediğini söyledi. Musk’ın evden çalışma düzenlemelerinin hayranı olmadığı ve daha önce Tesla ve SpaceX çalışanlarına ofiste 40 saat geçirmelerini veya şirketten ayrılmalarını talep eden bir ültimatom verdiği bir sır değil. Musk’ın sosyal ağı devralması başlamadan önce, şirket çalışanlarının yüzde 75’ini baltalayacağına dair haberler çıktı.

Twitter’ın San Francisco genel merkezini ziyaret ettiğinde bu sayıları reddettiği bildirildi, ancak işten çıkarmaların hala kartlarda olduğu oldukça açıktı. Twitter’ı satın alma anlaşması imzalandıktan sonra Musk’ın ilk hamlesi eski CEO Parag Agrawal, Finans Direktörü Ned Segal ve diğer üst düzey yöneticileri kovmak oldu. Hafta sonu boyunca daha fazla yönetici ve başkan yardımcısı işi serbest bırakılırken, liderlik rollerinde kalan bazı Twitter çalışanlarından işten çıkarılabilecek personel listelerini yazmaları istendi.

Tasarruf için toplu işten çıkarma emri vermenin yanı sıra Elon Musk, para kazanmak için Twitter Blue’nun fiyatını ayda 3 dolardan 8 dolara çıkarmak gibi büyük değişiklikler de uyguluyor. Bloomberg, yeni fiyatlandırmanın önümüzdeki hafta Pazartesi günü en kısa sürede yayınlanabileceğini söyledi.

Facebook hissedarları Mark Zuckerberg’i kovmak istiyor