Beyaz Saray’dan Elon Musk’ı rahatlatacak açıklama

Elon Musk, SpaceX ve Tesla çalışanlarına çağrıda bulundu

Beyaz Saray’dan Elon Musk’ı rahatlatacak bir açıklama geldi. Beyaz Saray sözcüsü, iddiaların aksine Musk’ın soruşturma altında olmadığını söyledi.

Bildiğiniz gibi haftalardır yaşanan gelgitlerin ardından Elon Musk Twitter’ı satın almaya karar verdi. İlk başta Twitter için 44 milyar dolarlık bir teklif yapan, ancak bu teklif kabul edildikten sonra anlaşmadan cayan Musk, geçtiğimiz günlerde sürpriz bir kararla anlaşmayı tamamlayacağını söyledi. Bu açıklamanın ardından anlaşmanın nihayet tamamlanacağı düşünülüyordu ki bu kez de ABD hükumetinin bu anlaşmayı engelleyebileceği haberleri çıktı.

Amerikan başkanı Joe Biden ve Beyaz Saray yönetiminin Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasını potansiyel bir ulusal güvenlik sorunu olarak gördüğü, bu yüzden de bu anlaşmaya engel olabileceği konuşuluyordu. Ancak Beyaz Saray’dan gelen son açıklama, Biden yönetiminin böyle bir niyeti olmadığını gösterdi.

Elon Musk Twitter davasının Şubat 2023'e ertelenmesini istedi

Beyaz Saray sözcüsü, dün bir açıklama yaparak, ABD’nin Elon Musk’ın anlaşmalarıyla ilgili ulusal güvenlik endişeleri olduğu yönündeki iddiaların doğru olmadığını açıkladı. Öte yandan Musk’ın federal soruşturma altında olduğu yönündeki iddialar da yalanlandı.

Beyaz Saray’ın sadece Twitter anlaşmasından değil, SpaceX’in Starlink uydularının kullanım şeklinden de rahatsız olduğu söyleniyordu. Ancak gelen bu son açıklama, sadece Twitter konusunda değil, Starlink projesinde de Beyaz Saray’ın Musk’a yönelik bir soruşturması olmadığını gösteriyor. Görünen o ki Beyaz Saray içinde Musk’ın girişimlerinden rahatsız olan bir grup olsa da Biden yönetimi bu endişelerin ciddi bir soruşturmayı haklı kılacağını düşünmüyor.

PC oyunları hiç olmadığı kadar popüler