Lucid elektrikli SUV’u Gravity’yi tanıttı

Lucid Gravity elektrikli SUV

Lucid Motors, ilk elektrikli SUV’u olan Gravity’yi tanıttı. Lucity Gravity şık tasarımı ve üç sıralı koltuk dizaynıyla dikkat çekiyor.

Lucid Motors, ülkemizde adını sıkça duyduğumuz bir otomobil üreticisi olmasa da Amerika’da elektrikli otomobil pazarının kayda değer temsilcileri arasında yer alıyor. Şimdilik oldukça ufak olsa da elektrikli otomobil pazarında dikkate alınmaya değecek bir pazar payı elde etmeyi başaran şirket, elektrikli otomobil yelpazesine genişletiyor. Bu amaç doğrultusunda önemli yatırımlar yapan Lucid, ilk elektrikli SUV’u olan Gravity’yi tanıttı.

Lucid tarafından paylaşılan ilk görseller, Gravity’nin tasarımını, en azından ana hatlarıyla gözler önüne serdi. Lucid Gravity, üç sıralı oldukça ferah bir iç tasarıma sahip. Aracın arka tarafında, iki sıra halinde ortalanmış dört yolcu koltuğu bulunuyor. Bu yolcu koltuklarında açılabilir ayaklıklar bulunuyor. Öte yandan aracın tamamen camdan yapılan tavanı, bu yolculara oldukça keyifli bir gezinti vadediyor. Zaten genel hatlarıyla bakıldığında Gravity’nin daha çok bir konfor aracı olduğunu söyleyebiliriz.

lucid gravity 3

Lucid Motors, ilk elektrikli araçları olan Lucid Air’den öğrendikleri her şeyi ilk elektrikli SUV’larında kullandıklarını, böylece bu kez daha da iyi bir araç ortaya çıkardıklarını söylüyor. Tabii Lucid’in bu iddiasının altını doldurup dolduramayacağını bekleyip görmemiz gerekiyor.

Lucid Motors tarafından paylaşılan görsellerin hiç biri araç içinin ön tarafını göstermiyor. Bu yüzden ön koltuklar ve panel şimdilik gizemini koruyor. Ancak Lucid yeni nesil bir “cam kokpit” vadediyor. Bu kokpitte yüksek çözünürlüklü ekranların ve Lucid’in en yeni yazılımını kullanan kontrol panellerinin olacağı söyleniyor.

lucid gravity 2

Lucid, Gravity’nin teknik özellikleri ve performansı hakkında detayları paylaşmadı. Ancak aracın süper araba seviyesi bir performans sunacağını söylüyor. Bildiğiniz gibi Lucid Air, Air Grand Turing Performance modunda 1050 beygir gücü sunuyordu. Lucid Gravity’nin en azından bu performansı sunmasını bekleyebiliriz.

Önümüzdeki yıl ön sipariş aşamasına geçecek olan Lucid Gravity’nin 2024’te yollardaki yerini alması bekleniyor.

Elon Musk kendisini eleştirenleri kovuyor