Jeff Bezos: “Black Friday öncesi pahalı bir şey almayın”

Jeff Bezos, dünyanın en zengin adamı unvanını başkasına kaptırdı

Yaklaşan Black Friday etkinliği öncesi açıklamalarda bulunan Jeff Bezos, ekonominin durumuna dikkat çekerek insanları uyardı: “Pahalı şeyler almayın.”

Bildiğiniz gibi ülkemizde Kara Cuma ya da Hayırlı Cuma da olarak adlandırılan Black Friday’in eli kulağında. Her yıl binlerce üründe çeşitli fırsatların kullanıcılara sunulduğu, ürünlerin indirimli fiyatlarla satışa çıktığı bu global etkinlik 25 Kasım’da başlayacak. Elbette her yıl olduğu gibi bu yıl da Black Friday’de alıcıların akınına uğrayacak platformlardan biri de dünyanın en büyük online alışveriş platformu olan Amazon olacak.

Bu yüzden Amazon CEO’su Jeff Bezos, Black Friday hakkında bir tavsiyede bulunduğunda buna kulak vermekte fayda var. Bu yılki Kara Cuma fırsatları hakkında konuşan Bezos, “tatil dönemi öncesi pahalı bir şey almaktan kaçının.” diyerek kullanıcılara öğütte bulundu.

Black Friday

Şu anda ekonominin hiç de iyi bir durumda olmadığına dikkat çeken Bezos, bir resesyon döneminin kapıda olduğunu, hatta belki de şimdiden bu döneme girdiğimizi söyledi. Bu yüzden insanların Black Friday döneminde alışveriş yaparken temkinli olması gerektiğini hatırlattı. İnsanların böyle bir dönemde gereksiz riskler almaması gerektiğini belirten Bezos, “Eğer büyük ekran bir TV almayı düşünüyorsanız mesela, belki de şimdilik erteleyip, paranızı elinizde tutup işlerin nasıl gittiğini görmek daha iyi olur.” dedi.

Amazon gibi indirim günlerinde en çok kâr eden şirketlerden birinin patronundan duymayı bekleyeceğimiz en son şey olsa da Bezos insanlara daha az alışveriş yapmayı, zor zamanlar geçerken temkinli davranmayı öğütlüyor. Bu hafta başında, servetinin büyük bölümünü hayır kurumlarına bağışlayacağını açıklayarak övgü toplayan Bezos, bu son açıklamasıyla da insanların takdirini toplayacak gibi duruyor.

Lucid elektrikli SUV’u Gravity’yi tanıttı