Elon Musk Twitter anlaşmasına bu kez de ABD engel olabilir

Elon Musk Twitter

Elon Musk Twitter anlaşması bir türlü tamamlanamıyor. Bu kez de ABD hükumeti anlaşmayı engellemeye çalışıyor.

Bildiğiniz gibi haftalardır yaşanan gelgitlerin ardından Elon Musk Twitter’ı satın almaya karar verdi. İlk başta Twitter için 44 milyar dolarlık bir teklif yapan, ancak Twitter yönetimi tarafından kabul edildikten sonra bu anlaşmadan cayan Musk, geçtiğimiz günlerde sürpriz bir kararla anlaşmayı tamamlayacağını söyledi. Bu açıklamanın ardından anlaşmanın artık nihayet tamamlanacağı düşünülüyordu. Ancak anlaşmanın önündeki engellerin sonu gelmiyor. Bu kez de ABD hükumetinin anlaşmaya engel olabileceği konuşuluyor.

Elon Musk Twitter davasının Şubat 2023'e ertelenmesini istedi

Amerikan başkanı Joe Biden ve yönetiminin Elon Musk Twitter anlaşmasını potansiyel bir ulusal güvenlik sorunu olarak gördüğü, bu yüzden de bu anlaşmaya engel olabileceği söyleniyor.

Hatırlayacağınız gibi Elon Musk geçtiğimiz günlerde Rusya-Ukrayna krizi hakkında tartışma yaratan açıklamalara imza atmıştı. Musk’ın Rusya’ya karşı ABD yönetimi gibi sert bir tutum sergilememesi Biden yönetiminde endişe yaratmış durumda. Öte yandan Musk’ın Twitter’a ABD dışından yatırım alma ihtimali de ABD yönetiminde endişeye sebebiyet veriyor. Bu yüzden Biden yönetimi, bu anlaşmayı durdurmanın yollarını arıyor. Biden yönetiminin şu anda bu konuda yaptırım uygulamak için hukuki bir dayanakları olup olmadığını araştırdığı söyleniyor.

Eğer Biden yönetimi bu anlaşmayı engellerse, Musk’ın buna çok da üzülmeyeceğini tahmin etmek zor değil. Çünkü Twitter bugün Musk’ın teklif ettiği 44 milyarın çok daha altında bir değere sahip. Üstelik bu süreç devam ettikçe de daha fazla değer kaybediyor. Bu yüzden Musk 44 milyar dolarlık anlaşmadan kurtulmaya çalışıyor. Görünen o ki bu kurtuluş ABD hükumetinden gelebilir.

Realme 10 ve 10 Pro+ sertifika alırken görüldü