Elon Musk Twitter anketinin sonucuna göre karar verdi!

Twitter işten çıkarmalara nihayet son veriyor

Birkaç gün önce dünyaca ünlü pek çok gazetecinin Twitter hesaplarını kapatan Elon Musk, bu konuya ilişkin başlattığı anket çalışmasının sonuçlarını kabul etti.

Elon Musk Twitter anketinin sonucuna göre karar verdi! Twitter’ı satın aldıktan sonra neredeyse sadece bu şirketle ilgili gelişmeler kapsamında gündeme gelen Elon Musk’ın kendi şöhretine zarar verdiği biliniyor. Nitekim geçtiğimiz günlerde canlı sahnelenen bir stand-up gösterisine katılan ve sahneye davet edildikten sonra dakikalarca yuhalanan ünlü milyarder, özellikle işten çıkarmalar ve verdiği absürt kararlarla fazlasıyla eleştiriliyor.

Twitter bir hizmetin daha fişini çekti

Elon Musk’ın en çok eleştirildiği konulardan biri ise tutarsız hareketleri. Twitter’ı satın almadan önce ifade özgürlüğünün en büyük savunucularından biri olarak kendini tanımlayan ve Twitter’ın o zamanki yönetimini yeterli özgür ifade alanını oluşturmamakla suçlayan ünlü milyarder, Twitter’ın başına geçtikten sonra tam tersi yönde hareket etmeye başladı.

Twitter bu özelliğin fişini çekti

Elon Musk Twitter anketinin sonucuna göre karar verdi!

En ufak bir eleştiriye bile tahammül gösteremeyen Elon Musk, geçtiğimiz günlerde içlerinde dünyaca ünlü isimlerin de bulunduğu pek çok gazetecinin hesaplarını dondurmuştu. ElonJet isimli Twitter hesabının kapatılmasına ilişkin yorum yaptıkları için dondurulan bu hesaplar, Elon Musk’ın bu konularda hiçbir söz hakkı tanımayacağını gösterirken, Twitter CEO’su tarafındansa ilgili yasaklamaların hemen mi yoksa 7 gün içinde mi kaldırılması gerektiğine yönelik bir anket çalışması başlatıldı.

Twitter, COVID-19 bilgilendirme politikasını durdurdu

Ankette milyonlarca kullanıcı oy kullanırken, katılımcıların %52’si yasaklamalar hemen kalkmalı ve gazetecilerin hesapları açılmalı şeklinde fikir belirtti. Anketten çıkan bu sonuca saygı duyduğunu belirten Elon Musk ise, yasaklı gazetecilerin hesaplarına yeniden kavuşmalarına müsaade etti.

Twitter, Mastodon’a link vermeyi yasaklıyor