Avatar 2 gişe performansı ile büyüledi

Avatar Frontiers of Pandora ne zaman çıkacak

Sinema dünyasının kısır bir dönemden geçtiği şu günlerde izleyicilere ilaç gibi gelen Avatar 2: Suyun Yolu, ilk iki günlük performansıyla yönetmenini umutlandırdı.

Avatar 2 gişe performansı ile büyüledi. Sinema dünyası şu günlerde kısır bir dönemden geçiyor diyebiliriz. Hala tam olarak pandeminin getirdiği olumsuz ortamı üzerinden atmayı başaramayan sektör için yavaş yavaş toparlanıyor demek yanlış olmaz. İşte bu toparlanma döneminin, dünyanın en çok hasılat yapan isminin devam filmiyle sürmesi ise herkes için bir şans. Evet Avatar 2: Suyun Yolu filminden bahsediyoruz.

Avatar 2 hakkında şaşırtan açıklama!

Perşembe günü itibariyle gösterime giren yeni film, beyaz perde hayatının başladığı ilk gün 53 milyon dolarlık bir hasılata imza attı. Aslında bu sayı, rekor beklenen bir film için düşük sayılabilir. Nitekim ilk gün hasılatında zirve 90 milyon dolarla Doctor Strange in the Multiverse of Madness filmindeyken, onu 84,2 milyon dolarla Black Panther: Wakanda Forever izliyor.

Avatar 2 hakkında şaşırtan açıklama!

Avatar 2 gişe performansı ile büyüledi

Bununla birlikte şu an global pazarda elde ettiği 2,9 milyar dolar hasılatla tüm zamanların en çok gelir getiren filmi konumunda olan ilk Avatar filmi, gösterime girdiği 2009 yılının ilk gününde yalnızca 26 milyon dolar getirmişti. Zaten Avatar 2: Suyun Yolu filmi ikinci gününde yani Cuma günü 127,1 milyon dolarlık gişe başarısı göstererek olası bir rekora göz kırmış oldu.

Avatar 2

Öte yandan filmin yönetmeni James Cameron tarafından yapılan açıklamada, Avatar 2: Suyun Yolu filminin kar edebilmesi için en az 2 milyar dolarlık gişe başarısı göstermesi gerektiğini söylemişti.

Apple TV+, Spirited ile rekor kırdı