Google Pixel 7 serisi için yeni dönemi resmen başlattı

Telefon yanında şarj cihazı vermeyen üretici sayısı hızla artıyor

Amerikalı teknoloji devi Google, Pixel 7 serisini de kendin onar programına dahil etti. Artık bu cihazlar da belirli şartlar altında kullanıcılar tarafından tamir edilebilecek.

Google Pixel 7 serisi için yeni dönemi resmen başlattı. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, daha önce eline tornavida dahi almamış kişiler, akıllı telefonlarında meydana gelen belli başlı hatalar için servise gitmekten kurtularak bu cihazları kendi başlarına tamir edebilme fırsatı yakaladılar. “Kendin onar” adı verilen bu programın gelişiminin arkasında yatan ana sebep ise, Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri’nin yakın zamanda kullanıcılara bu konularda geniş haklar verecek yeni yasaların üzerinde çalışıyor olmaları.

Google Pixel 7 Ultra

İşte söz konusu yasalarla gelecek zorunluluklara daha şimdiden alışmak isteyen Google, Apple, Samsung, Microsoft gibi markalar, artık belli ürünleri için belirli bir aşamaya kadar kullanıcıların cihazlarını kendileri tarafından tamir edilmesine müsaade ediyor. Bu konuda son adım ise Google’dan geldi.

Google Pixel 7a 1

Google Pixel 7 serisi için yeni dönemi resmen başlattı

Amerikalı teknoloji devi, iFixit ile giriştiği ortaklığın sonucunda bu platform üzerinden Pixel 7 ve Pixel 7 Pro modellerine ait yedek parçalar satmaya başladı. Bu kapsamda artık Pixel 7’nin ekranını 130 dolar, Pixel 7 Pro’nun ekranı ise 200 dolar karşılığında satın alınabilecek. Yedek parça denildiğinde akla gelen en önemli ürünlerden biri olan batarya ise her iki telefon için de 43 dolardan satışa sunulacak.

Telefon yanında şarj cihazı vermeyen üretici sayısı hızla artıyor

Son olarak iFixit’in yalnızca yedek parçaları satmayacağını aynı zamanda bu parçaların telefonlara sökülüp takılabilmesi için gerekli olan alet edevatın da satışını yapacağını hatırlatalım.

Tomb Raider serisinin bugüne kadarki en pahalı oyunu geliyor