Elon Musk Starlink için ödeme yapmaya devam edecek

Elon Musk Starlink

Eylül ayında SpaceX, Savunma Bakanlığı’na bir mektup göndererek Pentagon’dan Ukrayna’nın Starlink uydu internetini kullanmasıyla ilgili masrafları üstlenmesini istedi.

Elon Musk Starlink için ödeme yapmaya devam edecek. CNN’ye göre SpaceX, bakanlığa, Ukrayna hükümetine Starlink’e erişim sağlamaya devam etmenin şirkete 2022’nin geri kalanı için 120 milyon dolardan fazla ve önümüzdeki 12 ay boyunca yaklaşık 400 milyon dolara mal olacağını söyledi. Şirket, “Ukrayna’ya daha fazla terminal bağışlama veya mevcut terminalleri belirsiz bir süre için finanse etme konumunda değiliz” dedi. Şimdi ise, şirket şefi Elon Musk, Pentagon’dan yardım isteme kararında geri adım atmış görünüyor ve Twitter’da, “Starlink’in para kaybetmeye devam etmesine rağmen SpaceX’in “Ukrayna hükümetini ücretsiz olarak finanse etmeye devam edeceğini” yazdı.

Elon Musk Starlink

Musk, Financial Times’a attığı tweette söylediklerini doğruladı ve SpaceX’in Ukrayna’nın Starlink’in uydu internetine erişimini “süresiz olarak” finanse etmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Mektupla ilgili haberler çıktığında Musk, şirketinin pozisyonunu savundu ve SpaceX’in Pentagon’dan önceki masrafları ödemesini istemediğini açıkladı. SpaceX’in Ukrayna’daki mevcut sistemi finanse edemeyeceğini ve aynı anda Rus kuvvetleri tarafından rutin olarak tahrip edilenlerin yerine düzenli olarak binlerce yeni terminal gönderdiğini açıkladı.

Elon Musk Starlink

Elon Musk Starlink için ödeme yapmaya devam edecek

Bu ayın başlarında, The Times, Ukrayna birliklerinin Starlink kesintileriyle boğuştuğunu ve bunun ön cephede “felaket” iletişim kaybına yol açtığını bildirdi. SpaceX’in CNN’nin aldığı mektuba dayanarak, o sırada Ukrayna’daki 20.000 terminalin yaklaşık %85’i tamamen veya kısmen ABD, İngiltere, Polonya ve diğer dış kaynaklar tarafından finanse edildi.

Elon Musk Starlink

Pentagon, mektubun kamuoyuna açıklanmasının ardından, SpaceX ile ödemeleri tartıştığını, ancak aynı zamanda potansiyel alternatifleri de araştırdığını doğruladı. Pentagon’un basın sekreteri yardımcısı Sabrina Singh yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Sadece SpaceX değil, Ukrayna’ya savaş alanında ihtiyaç duydukları şeyi sağlama konusunda kesinlikle ortak olabileceğimiz başka varlıklar da var.”

Sevişme sahneleri olay oldu! Oğuzhan Koç’un suçu ne?