Instagram profile şarkı ekleme özelliği getiriyor

Instagram

Instagram, kullanıcıların profillerine istedikleri bir şarkıyı ya da melodiyi ekleyebilecekleri yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

TikTok ve BeReal gibi rakiplerin sürekli pazar payından yediği sosyal medya pazarında liderliğini koruyabilmek için kullanıcılarına sunduğu deneyimi daha da geliştirmenin yollarını arayan Instagram, bu amaç doğrultusunda platforma yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Son dönemde pek çok yeni özellik deneyen şirket, şimdi de kullanıcıların profillerine bir şarkı ya da müzik eklemelerine olanak sağlayacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

instagram

Uygulamaların kaynak kodlarını inceleyerek henüz duyurulmayan özellikleri ortaya çıkarmasıyla tanınan Alessandro Paluzzi tarafından ortaya çıkarılan bilgiler, Instagram’ın profile şarkı ekleme özelliğini platforma ekleyip test etmeye başladığını gösteriyor. Paluzzi tarafından paylaşılan ekran görüntüleri, kullanıcıların profil düzenleme sayfasına girerek istedikleri bir şarkıyı profillerine ekleyebileceklerini gösteriyor. Ayrıca bu şarkıya kısa bir açıklama da yazılabiliyor. Ekran görüntüsüne bakılırsa bu açıklamada 40 karakter sınırı bulunuyor.

Instagram tarafından test edilen bu yeni özellik MySpace veya MSN gibi eski uygulamalardaki “Durum”a istenen şarkıyı ekleme özelliğini andırıyor. Zaten test edilen bu yeni özellik de bir tür “Durum” güncellemesi olarak kullanıcıların profilinde yer alacak.

Eğer bu özellik kullanıma sunulursa, kullanıcılar profillerinde bio kısmına bir de kendilerini ifade eden, ya da takipçileriyle paylaşmak istedikleri bir şarkı ya da melodi ekleyebilecekler.

Samsung Galaxy S23, iPhone 13 Pro’nun gerisinde kaldı