Elon Musk Twitter davasının Şubat 2023’e ertelenmesini istedi

Elon Musk Starlink

Elon Musk avukatları, Tesla ve SpaceX CEO’sunun sosyal medya platformu Twitter’ı satın almak için 44 milyar dolarlık teklifini uygunsuz bir şekilde sonlandırdığı iddialarına sahip. Mahkemeye taşınan olay şimdi Musk tarafından ertelenme talebi aldı. İşte detaylar.

Şirketin iddiasına göre Elon Musk, Twitter’ı satın alma talebini makul olmayan bir şekilde geri çekmiş. Musk’ın hukuk ekibi, Twitter’a yanıt olarak Cuma günü yaptığı bir şikayette, “Twitter’ın iki aylık ayak sürüme ve şaşırtmacadan sonra aniden çözgü hızı talebi, spam hesapları hakkındaki gerçeği, sanıkları kapatmaya yetecek kadar uzun süre örtmek için en son taktiğidir” ifadelerini kullandı.

İki taraf, davanın çarpıcı biçimde farklı zaman çizelgelerinde değerlendirilmesi için baskı yapıyor. Anlaşmanın 24 Ekim’e kadar vakti olduğuna olduğuna dikkat çeken Twitter, Eylül ayının sonundan önce sonuçlanacak dört günlük bir deneme talep ediyor. Bu arada Musk’ın ekibi, davanın 13 Şubat 2023’ten önce yargılanmaması gerektiğini söylüyor.

Elon Musk Twitter davasının Şubat 2023'e ertelenmesini istedi

Elon Musk avukatları, milyarderin Twitter’ın platformundaki botların hacmini yanlış bir şekilde temsil ettiği iddiasını yineleyerek, “Yanlış ve spam hesaplar üzerindeki temel anlaşmazlık, Twitter’ın değeri için esastır” diye belirtti. Neyse ki, her iki taraf da işlemlerin ne zaman başladığını öğrenmek için uzun süre beklemek zorunda kalmayacak. Cuma günü, Delaware Chancery Mahkemesi Yargıcı Kathaleen McCormick, 19 Temmuz için 90 dakikalık bir duruşma planladı. Oturum, McCormick’in Eylül ayındaki bir duruşma için argümanları duyduğunu görecek.

Xiaomi de 200 megapiksel kameralı bir telefon hazırlıyor