Xiaomi de 200 megapiksel kameralı bir telefon hazırlıyor

Xiaomi 12S

Motorola’dan sonra Xiaomi de 200 megapiksellik kameraya sahip bir akıllı telefon çıkarmak için çalışmalara başladı.

Bildiğiniz gibi bugün telefon alırken kullanıcıların baktığı ilk özelliklerden biri telefonun kamera kabiliyeti oluyor. Telefonun hem arka kamerası hem de selfie kamerası, kullanıcıları cezbetme konusunda oldukça etkili olabiliyor. Bu yüzden de akıllı telefon üreticileri piyasadaki en iyi kameralı telefonları kullanıcıları sunabilmek için adeta birbiriyle yarışıyor. Bu yarış da telefonlardaki kameraların kapasitesini her geçen gün biraz daha yukarıya taşıyor.

Bugün geldiğimiz noktada artık 200 megapiksel kameralı telefonlardan söz etmeye başladık. Motorola’nın 200 megapiksel kameralı bir telefon üzerinde çalıştığı bir süre önce ortaya çıktı. Ancak 200 megapiksel kameralı bir telefon üzerinde çalışan tek şirket Motorola değil. Gelen son haberlere göre Çinli teknoloji devi Xiaomi de çok yakında 200 megapiksel kameralı bir akıllı telefon çıkarmaya hazırlanıyor.

Xiaomi, yeni Mi 12S Ultra amiral gemisi akıllı telefonuyla fark yarattı

Digital Chat Station’ın haberine göre 200 megapiksel kameraya sahip bu telefon bir süredir gündemde olan Redmi K50S Pro ya da Xiaomi 12T Pro olacak. Gerçi bu iki modelin aslında aynı telefon olma ihtimali de var. Çünkü bildiğiniz gibi Xiaomi bazen bir modeli farklı bölgelerde farklı isimlerle satışa çıkarabiliyor. Yani aynı telefon bir pazara Redmi markası altında sunulurken, başka bir pazarda 12T Pro olarak lanse edilebilir.

200 megapiksel kameraya sahip bu telefonun aynı zamanda Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setinden güç alan ilk telefonlardan biri de olacağı söyleniyor.

Nothing Phone 1 tüm detaylarıyla tanıtıldı