Facebook çoklu profil desteği için düğmeye bastı

Facebook sahte ve ücretli incelemeleri kısıtlıyor

Facebook, kullanıcılara platformda beş adede kadar profil oluşturma yeteneği vermeyi test ediyor.

Facebook çoklu profil desteği için düğmeye bastı. Bu şirketin uzun süredir insanların sosyal ağda yalnızca tek bir hesaba ve kimliğe sahip olmasına izin veren politikasında büyük bir değişiklik. Yaklaşan test, Facebook’un özellikle genç kullanıcılar arasında azalan etkileşimi engellemek için en son manevrası olduğunu belirten Bloomberg tarafından haberleştirildi.

Meta’nın bir sözcüsü testi doğruladı. Sözcü, “İnsanların deneyimlerini ilgi alanlarına ve ilişkilere göre uyarlamalarına yardımcı olmak için, insanların tek bir Facebook hesabına bağlı birden fazla profile sahip olmasının bir yolunu test ediyoruz” dedi. “Facebook’u kullanan herkes kurallarımıza uymaya devam etmelidir.”

Facebook, kullanıcıların beş profile sahip olmasına izin verecek

Facebook çoklu profil desteği için düğmeye bastı

İlk testin ne kadar büyük olacağı veya Facebook’un sonunda daha geniş çapta kullanıma sunmayı planlayıp planlamadığı belli değil. Eğer öyleyse, bu, insanların sosyal ağda nasıl etkileşime girdiğinin dinamiklerini önemli ölçüde değiştirebilir.

Facebook Pay artık Meta Pay olarak adlandırılacak!

Birincisi, insanların platformda farklı kişileri korumasını veya farklı arkadaş grupları veya ilgi alanlarına yönelik ayrı sayfalar oluşturmasını kolaylaştıracaktır. Bu aynı zamanda Facebook’un uzun süredir uyguladığı “gerçek isimler” talep etme politikasından da büyük bir değişiklik anlamına geliyor.

Facebook algoritmasıyla ilgili sorunlar yaşıyor

Kullanıcıların birden fazla hesap oluşturmasına izin veren ve gerçek adlarını kullanmalarını gerektirmeyen Instagram’ın aksine, Facebook, kullanıcıların kimlikleriyle ilgili katı ve genellikle tartışmalı kurallara sahipti ve birden fazla hesap kullanarak yakaladığı kullanıcıları düzenli olarak askıya aldı. Bazı durumlarda hizmet, resmi bir kimliğin bir kopyasını sağlayarak kullanıcılardan profillerindeki adı doğrulamalarını bile istedi. Ancak birden fazla profile erişimi olan kullanıcıların artık yalnızca ana profillerinde gerçek adlarını kullanmaları gerekecek. Ek profiller, kimliğe bürünmeyi engelleyenler gibi diğer kuralları ihlal etmedikleri sürece takma adları veya diğer kimlikleri kullanabilecek.

144 Hz yenileme hızına sahip AOC Oyun monitörü piyasaya sürülüyor