Elon Musk, SpaceX ve Tesla çalışanlarına çağrıda bulundu

Elon Musk, SpaceX ve Tesla çalışanlarına çağrıda bulundu

Elon Musk, Tesla ve Space X’in kurumsal iş gücüne bir ültimatom verdi: Haftada en az 40 saat ofiste geçirin ya da şirketten çıkın. İşte detaylar.

Elon Musk bugün bir tweet ile işçilere gönderilen bir e-postanın ekran görüntülerinin gerçek olduğunu doğruladı. The New York Times’a göre, her iki şirketteki işçiler de Musk’tan, tüm işçilerin haftada 40 saat bir ana ofise rapor vermeleri gerektiğini açıkça belirten benzer notlar aldı. Musk ayrıca, eyalet dışında çalışan Fremont fabrikası için bir İK çalışanı örneğini vererek, çalışanların artık işle ilgili olmayan “uzak şube” ofislerinden çalışmasına izin verilmeyeceğini de yazdı. NYT tarafından SpaceX çalışanlarına gönderilen bir notta Musk, “Ne kadar kıdemliyseniz, varlığınız o kadar görünür olmalı” dedi. “İşte bu yüzden fabrikada o kadar çok zaman geçirdim ki hattakiler yanlarında çalıştığımı görebilsin. Bunu yapmasaydım, SpaceX uzun zaman önce iflas ederdi” ifadelerini kullandı.

Elon Musk, SpaceX ve Tesla çalışanlarına çağrıda bulundu

Elon Musk, uzaktan çalışma konusunda katı bir duruş sergiliyor; Facebook, Twitter, Salesforce ve Slack dahil olmak üzere, çalışanlarının tamamının veya çoğunun kalıcı olarak evden çalışma talebinde bulunmasına izin veren bir dizi diğer büyük teknoloji şirketlerinin tam tersi bir uygulama. Apple kısa süre önce, çalışanların haftada en az üç gün ofise dönme zorunluluğunu askıya aldı.

Bloomberg’in bugün bildirdiği gibi, şirketi satın alması tamamlandıktan sonra Musk’a rapor vermesi muhtemel olan Twitter çalışanları, dahili olarak SpaceX ve Tesla’nın uzaktan çalışma politikalarının kendi işyerleri için istenmeyen değişiklikleri haber verdiğine dair bazı endişelerini dile getirdiler.

Tesla’nın kariyer web sitesinde hala bir dizi maaşlı ve saatlik uzak pozisyon listeleniyor. Yeni politikanın bu pozisyonlar için geçerli olup olmayacağı belli değil.

Galaxy Z Fold 4 piyasayı yeniden şekillendirecek!