Elon Musk Gözünü İnternet Uydularına Dikti

Elon Musk 575

Teknoloji dünyasının en büyük dehaları arasında yer alan Elon Musk, şimdi de uzaya gönderilen uydularla Wi-Fi bağlantısı sağlamak için çalışmalara başladı.

Güney Afrika asıllı Amerikalı mucit ve girişimci Elon Musk, şüphesi teknoloji dünyasının en ilgi çekici isimleri arasında yer alıyor. SpaceX, Tesla Motors ve PayPal gibi önemli firmaların kurucuları arasında yer alan Elon Musk, bugüne kadar üst seviye elektrikli otomobillerden uzay seyahatine kadar birçok alanda iz bırakan projelere imza atmayı başaran bir dahi. Üstelik gerçek dünyanın Tony Stark’ı olarak anılan Musk henüz 43 yaşında ve birçok farklı alanda çalışmalar yürütmeye devam ediyor.

Image: Musk, CEO of Tesla Motors and SpaceX, attends the Reuters Global Technology Summit in San Francisco

Elon Musk‘a yakın isimlerin Wall Street Journal’a söylediklerine bakılırsa Musk şimdi de gözünü internet uydularına dikmiş durumda. Dünyayı saran bir uydu sistemi sayesinde Wi-Fi bağlantısıyla internete ulaşma rüyasına, Facebook ve Google gibi dev firmalar yatırım yapıyor olsa da Musk’ın bu alana dahil olması oldukça başarılı sonuçlar verebilir. Üstelik Musk’a bu yeni projesinde eşlik eden isim, uygu teknolojileri konusunda önde gelen isimler arasında yer alan eski Google yöneticisi Greg Wyler. Musk ve Wyler’ın projesi hayata geçtiği taktirde SpaceX’in 700 küçük uyduyu uzaya yollayacağı ve bu projenin yaklaşık 1 milyar dolar maliyetinde olacağı belirtiliyor.

Forbes Dünyanın En Güçlü İnsanları Listesini Yayınladı