Discord sonunda sesli kanallara metin sohbeti getiriyor

Discord kullanıcıları yeni bir güncelleme alacak

Discord sesli sohbeti bazen kafa karıştırıcı bir deneyim olabiliyor. Bu nedenle şirket sesli kanallara bir de metin içeriği ekliyor. İşte detaylar.

Discord kullanıcıları bir ses kanalında yalnızca bir bağlantı veya komik bir GIF paylaşmak istediklerinde kanallar arasında aktarım yapmak zorundaydılar. Ancak nihayet metinli sohbetin gelmesiyle artık kullanıcılar rahat bir nefes alacak. Hizmet, tüm platformlardaki sesli kanallarda metin sohbetini etkinleştirdi. Artık her kanal, istediğiniz içeriği yazabileceğiniz özel bir bölüm içeriyor. Ses kanalları artık normal metin sohbetleriyle aynı izinlere sahip olduğundan, moderatörler mesaj, çıkartma ve diğer içerikleri gönderme yeteneğini sınırlayabilir. Daha büyük dosya yüklemeleri gibi ‘güçlendirilmiş’ sunuculardan gelen avantajlar, ses kanallarına taşınacak.

Discord sonunda sesli kanallara metin sohbeti getiriyor

Özellik tüm sunucular için ücretsiz. Şu anda “Topluluk” durumuna ayarlanmamış sunucular için kullanılabilir durumda ancak yöneticiler de kaydolabilir. Tüm sunucularda 29 Haziran’a kadar metin etkinleştirilecek.

Discord’un hareketi, artık diyalog sayfalarındaki kafa karışıklığını azaltmaya yardımcı olabilir. Bir dereceye kadar, ses ve metnin karışımının daha önce mevcut olmaması şaşırtıcı. Eleştirmenler, Discord’u Clubhouse benzeri yayınlara, Premium kanal üyeliklerine ve şirketin orijinal oyun odağının ötesine geçen diğer özelliklere çok fazla odaklanmakla suçladı. Sesli kanallarda metin sohbeti ile Discord, kullanıcıların uzun zamandır istediği bir özellikle temellere dönüyor. Uygulama özellikle oyuncular arasında fazlasıyla popüler diyebiliriz. Yeni özellikler ile daha da popüler olacak.

Asus ROG Phone 6, 5 Temmuz’da Küresel Olarak Piyasaya Sürülüyor