Elon Musk Tesla hisseleri sayesinde rekor üstüne rekor kırıyor

elon musk

Dünyanın en büyük girişimcileri arasında gösterilen Elon Musk, Tesla hisseleri sayesinde servetine servet kattı. İşte konuyla ilgili merak edilen tüm detaylar.

Elon Musk Tesla hisseleri ile birlikte, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’ın koltuğunu fena halde salladı. Tesla hisselerinin %13 gibi bir artış yaşaması, onu dünyanın en zenginleri listesinde çok yukarıya taşıdı. Bu yıl içerisinde Tesla şirketinin hisseleri yaklaşık olarak yüzde 500 seviyesinde artış göstermişti.

Tesla hisselerindeki artış ile birlikte Elon Musk’ın serveti 15 milyar dolarlık yükseliş yaşadı. Böylece serveti 117,5 milyar dolar seviyelerine kadar çıkmış oldu. Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, Dünyanın en zenginleri listesinde ilk sırada yer alıyor.

Elon Musk dünyanın en zenginleri listesinde hızla ilerliyor

184 milyar dolarlık servete sahip olan Jeff Bezos, yerini sarsılmaz bir şekilde koruyor. 129 milyar dolarlık servet sahibi olan Bill Gates ise şu anda 2. sırada yer alıyor. Her iki ismin de servetinde herhangi bir artış veya azalış yok.

Elon Musk Tesla hisseleri

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ise bu listede 3. sırada yer alıyor. Elon Musk normal şartlarda listenin 4. sırasında yer alıyordu. Ancak Tesla hisselerindeki korkunç artış sayesinde bir üst sıraya yükseldi. Uzun bir süredir tartışmaların odağında olan Zuckerberg ise listede bir sıra aşağıya düşecek gibi görünüyor.

Tesla hisseleri, sadece birkaç gün önce 409 dolar seviyesinden 460 dolar seviyelerine kadar yükselmeyi başarmıştı. S&P 500 endeksi değerlendirildiğinde Tesla firması en büyük 10. şirket olarak görülüyor. Bu, firmanın üst sıralara çıkmasına büyük destek sağlıyor.

Microsoft, Amazon, Alphabet, Facebook, Berkshire Hathaway, Visa, Walmart ise bu listelerde hep ilk sıralarda yer alıyor. Sizce ilerleyen dönemlerde bu liste nasıl değişecek? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.