Apple sağlığa yönelik yeni uygulamasını tanıtacak

Apple sağlığa yönelik yeni uygulamasını tanıtacak

Apple ürünlerinde sunduğu sağlık özellikleri ile ön plana çıkıyor. Şirket şimdi yeni bir tanesi ile ön planda. İşte tüm detaylar.

The Wall Street Journal’ın bildirdiğine göre, Apple, iPhone için bir günlük kaydı uygulaması yayınlamayı planlıyor. Kod adı “Jurassic” olan uygulama, şirketin sağlık sektörüne açılma arzusuyla uyumlu. Günlük tutmayı  ve daha iyi ruh sağlığına erişmeyi hedefleyen uygulama bu kapsamda dikkat çekecek. Bu uygulama, tipik bir gününüzün nasıl olduğunu, nereye gittiğinizi, kiminle etkileşime girdiğinizi ve standart bir rutinden ne zaman farklılaştığınızı analiz ederek bir tür yaşam takipçisi işlevi görecek. Hayatınız hakkında daha fazla fikir sahibi olmanızı sağlayacak olan uygulama ile iş arkadaşlarınız ve gerçek arkadaşlarınız arasında ayrım yapabileceksiniz. Diğer bireylere olan yakınlığınızı ölçerek çıkarımlar yapan uygulama, diğer iPhone kullanıcıları ile eş zamanlı olarak kullanılabilecek.

Apple sağlığa yönelik yeni uygulamasını tanıtacak

Apple’ın toplayabileceği kapsamlı bilgiler tam olarak yeni olmayacak. Temel olarak, iPhone’unuz ile koşuya çıkarsanız tüm verileri cihazda saklayacak. Bu verileri günlüğünüzde kullanabileceksiniz.

Teknoloji devi bir günlük kaydı uygulaması yayınlarsa, Day One ile doğrudan rekabet halinde olacak. Duygu ve aktivite takipçisi, şirketin yardımıyla on yılı aşkın bir süredir 200.000 premium aboneye ulaştı. 2014 Tasarım Ödülü aldı ve tekrarlanan App Store promosyonları aldı. Kurucusu Paul Mayne, WSJ’ye Apple’ın desteğinin yaklaşık üç yıl önce gözle görülür şekilde düştüğünü ve Apple’ın benzer bir uygulama yaptığını varsaymasına yol açtığını söyledi.

Samsung Galaxy Watch 5 sonunda beklenen özelliğe kavuşuyor