Elon Musk, Mark Zuckerberg’e Geçildi

Elon Musk Mark Zuckerberg

Elon Musk’ın düşüşü sürüyor. Twitter’ı satın aldığından beri beli doğrulmayan Musk, bir dönem ringe davet ettiği Mark Zuckerberg’e geçildi.

Twitter’ı, ya da yeni adıyla X’i satın aldığı günden beri tartışmaların odağındaki adam olan Elon Musk, bu süreçte ciddi yara aldı. Dev bir yatırımla satın aldığı Twitter bugünü kendini çevirmekte bile zorlanırken, sonrasında yaşanan tartışmalar Musk’ın diğer şirketlerini de aşağı çekti. Musk’a olan antipati sebebiyle Tesla satışlarının da yara aldığını geçtiğimiz günlerde sizinle paylaşmıştık.

Elon Musk’ın Twitter’dan zarar etmesi yetmezmiş gibi Tesla’dan da kan kaybetmeye başlaması, Musk’ın servetine ciddi bir darbe indirdi. Bu da Musk’ın kavgalı olduğu rakiplerinden birinin gerisine düşmesine sebep oldu. Bir dönem dünyanın en zengin insanı olan Musk, artık Mark Zuckerberg’ın altına düştü.

musk zuckerberg

Bloomberg tarafından paylaşılan rakamlara göre bugün itibarıyla Elon Musk’ın kişisel serveti yaklaşık 181 milyar dolar değerinde. Meta’nın başında kalmaya devam eden Mark Zuckerberg’in kişisel serveti ise 187 milyar dolar. Bu da Musk’ın bir dönem ringe çağırdığı Zuckerberg’in gerisine düştüğü anlamına geliyor.

Öte yandan Musk, dünyanın en zengin insanları listesinde de ilk üçten düşmüş durumda. Bir dönem Musk’a ait olan dünyanın en zengin insanı unvanının bugünkü sahibi Fransız iş adamı Bernard Arnault. 223 milyar dolarlık servetiyle ilk sırayı alan Bernard Arnault’nun ardından ikinci sırada Jeff Bezos yer alıyor. Amazon’un kurucusunun kişisel serveti 207 milyar dolar.

Android 15 Masaüstü Moduyla Dikkat Çekecek