Elektrikli otomobil üretici sayısı artıyor

Volkswagen Elektrikli Otomobiller İçin Milyarlarca Euro Harcıyor

Elektrikli otomobillere olan ilgi farklı sektörlerdeki isimlerin de radarına girdi. Öyle ki Apple bile ciddi ciddi elektrikli otomobil üretme işine giriyor.

Otomobil sektörü dünyanın en köklü pazarlarından biri. Bu pazara yeni bir isim olarak girmek çok da kolay olmayacaktır. Sonuçta yeni bir motor tasarlamak, bu motorun verimlilik ve performans anlamında kaliteli işler yapmasını sağlamak, üretilen araç için geniş bir yedek parça ağı oluşturmak vs. kolay işler değil.

Ayrıca bir diğer önemli unsur da pazarda belli bir müşteri kitlesine erişmek. Neresinden bakarsanız bakın belli bir müşteri kitlesi edinmek de kolay iş değil.

Buna rağmen pek çok küresel isim elektrikli otomobiller konusunda hayli istekli görünüyor. Şimdiye kadar kendi kulvarı içinde kalmayı tercih eden Apple bile artık elektrikli otomobiller ile ciddi bir şekilde ilgilenmeye başladı. Hatta bunun için Kia’ya devasa bir yatırım yaptı.

Volkswagen elektrikli otomobil

Elektrikli otomobil üretici sayısı artıyor

Bu bize şunun sinyalini veriyor. Artık fosil yakıtlı motorların devri tamamen kapanmak üzere. Belki bir 10 – 15 yıl sonrasında sadece geri kalmış ülkelerde fosil yakıtlı otomobiller görebileceğiz. Onun haricinde yollarda hep elektrikli motorlarla donatılmış otomobiller olacak.

Şu anda elektrikli otomobillerin tek sorunu menzil kapasitesi. Fakat bu sorun da aşılmak üzere diyebiliriz. Bu bağlamda elektrikli otomobillerin üretimine katkı veren ya da doğrudan üreten isim sayısının önümüzdeki süreçte daha da artacağını söylemek mümkün.

Yerli otomobilin fiyatı yok artık dedirtti