Toyota elektrikli otomobil konusunda büyük şüphelere sahip

Toyota elektrikli otomobil

Toyota elektrikli otomobil konusuna açıkçası tam olarak sıcak bakmıyor. Şirket bazı yeni çalışmalar yapılması gerektiğini düşünüyor. İşte konuyla ilgili merak edilenler.

Toyota elektrikli otomobil ile ilgili çalışmalarını devam ettiriyor. Elektrikli araçlarını tanıtmaya devam eden şirketin 2030 yılından itibaren tamamen elektrikli araçlara yöneleceği ifade ediliyor. Fakat işler bu kadar basit değil. Özellikle son dönemlerde yaşanan gelişmeler soru işareti yaratıyor.

Konuyla ilgili ortaya çıkan son detaylara göre Toyota’nın başında yer alan isimlerden Akio Toyoda sadece elektrikli otomobiller ile ilerlemenin doğru olmadığını düşünüyor. Ona göre daha farklı seçeneklerin de olması gerekiyor. Yani tek bir seçeneğe kalmak doğru değil.

Toyota elektrikli otomobil kuşkusu

Toyota Motor Corporation’ın başkanı olan Akio Toyoda, sessiz bir azınlığın olduğunu düşünüyor. Ona göre geniş bir kitle tamamen elektrikli araçlar ile ilerlemenin doğru olmadığını söylüyor. Bu sessiz çoğunluk daha farklı alternatiflere yönelmeleri gerektiğini düşünüyor.

Toyota elektrikli otomobil

Günümüzde Avrupa Birliği başta olmak üzere dünyanın tamamı elektrikli araçlarla ilerlemeyi doğru buluyor. Yani tek yolun elektrikli araçlar olduğunu düşünüyorlar. fakat Toyota bu fikrin değiştirilmesi gerektiğini ifade ediyor. Onlara göre hibrit ve hidrojen gibi bazı ek seçenekler masada yer almalı.

Çevre dostu yeni teknolojiler geliştirilebilir

Toyota tarafından yapılan açıklamalara baktığımızda daha çok hidrojen yakıtlı hibrit, şarj edilebilir hibrit gibi seçeneklerin olduğu görülüyor. Yani sadece elektrikli otomobiller üretmek doğru değil.

Toyota elektrikli otomobil konusunda bazı soru işaretlerine sahip. Önümüzdeki yıllarda bu soru işaretleri iyice netleşecek. Bakalım yollarda gerçekten de sadece elektrikli otomobiller mi görülecek.

Elon Musk serveti ile gündemde! Bu sefer dünyaları kaybetti!