Shell’in CEO’su Elektrikli Otomobile Geçiyor

beurden 3260546b

Dünya çapında çok geniş bir ağa sahip olan akaryakıt devlerinden Shell’in CEO’su eylül ayında elektrikli otomobil Mercedes Benz S500e satın alacağını söyledi.

Tüm büyük otomobil üreticilerinin, hatta otomobil üreticisi olmayanların elektrikli otomobillere ciddi yatırım yaptığı biliniyor. Geleceğin teknolojisi olarak görülen fakat şimdilik gelişime hayli açık olan elektrikli otomobiller git gide yaygınlaşsa da henüz yakıt kullanan otomobillerin seviyesine ulaşabilmiş değil. Tüm bunlara karşın ünlü akaryakıt şirketinin bir numarası ilginç bir açıklamaya imza attı.

“Bir sonraki otomobilim elektrikli olacak”

Avrupa’nın en büyük petrol şirketinin CEO’su, yani Ben van Beurden, yakın zamanda elektrikli bir Mercedes otomobil alacağını söyledi. Van Beurden yaptığı açıklamada dizel otomobilini eylül ayında elektrikliyle değiştireceğini belirtti. Ayrıca Mali İşler Şefi Jessica Uhl bir süredir elektrikli BMW i3 kullanıyor.

CEO, Bloomberg’e yaptığı açıklamada küresel ısınmaya dikkat çekti ve fosil yakıtların geleceği konusunda endişelerini dile getirdi.

İngiltere Küresel Isınmayı 2 derecenin altında tutmak istiyor

İngiltere’nin küresel ısınma hedefleri de doğrultusunda elektrikli otomobillere yapılan yatırım hızlandı. 2040 yılında fosil yakıt kullanan otomobillerin üretiminin biteceği düşünülüyor hatta dev otomobil üreticisi Volvo, 2019’da tüm araçlarının elektrikli veya hibrit olacağını duyurarak öncü bir adım atmıştı.

Bunun yanında Shell, yenilebilir enerjiye ve elektrikli otomobillere yıllık 1 milyar dolar yatırım yapmayı hedeflediğini açıklamıştı. Yalnızca otomobil değil, hava araçları ve ağır yük taşımacılığı alanlarında da hidrojen gibi yeni yöntemlere başvurulması gerektiğinin altı çizildi. Şirketin CEO’su gelişen teknolojiye ayak uydurmak zorunda olduğumuzu da belirtti.