Toyota elektrikli otomobil tanıtımı yaptı

toyota elektrikli

Japon otomotiv devi Toyota, yeni bir otomobili piyasaya sürmek için düğmeye basmış gibi görünüyor.

Toyota elektrikli otomobiller konusunda deneyimli bir firma. Pirius modeli ile elektrikli otomobil pazarında çok iyi tanına Japon devi, Tesla’nın da  henüz geçemediği tek otomobil şirketi.

Japon devi bu kez SUV formunda yeni bir otomobille elektrikli otomobil pazarına giriyor. Henüz araç hakkında bir detay belli değil ama aracın dış formunu yansıtan bir çizim yayınlandı.

Toyota elektrikli devrimde öne geçecek

Toyota kısa süre önce yeni elektrikli araçlarda kullanacağı e-TNGA platformunu tanıtmıştı. Yeni elektrikli aracın bu platformu kullanacak ilk araç olacağı düşünülüyor.

Öte yandan Toyota geçtiğimiz yıl Subaru ile ortaklık duyurusu yaparken gösterdiği çizimlerden birinde, elektrikli bir SUV modeli de vurgulamıştı.

Spotify internetsiz çalışabilecek: Yeni güncelleme geldi

Yeni tanıtılan çizimin, bu aracı işaret ettiği düşünülüyor.

Toyota 2025’ten itibaren, her yıl 5.5 milyon elektrikli otomobil satmayı planlıyor. Bu amaçla da şirketin 60 yeni elektrikli otomobil modelini piyasaya sürmesi bekleniyor.

toyota elektrikli 2

Diğer bir deyişle, Toyota piyasaya elektrikli otomobil yağdıracak. Ya da Tesla ile rekabet kızışıyor diyelim mi?

Bu sırada Türkiye de yerli otomobil TOGG hamlesiyle elektrikli bir SUV modeli piyasaya sürecek. Toyota ve diğer dev otomobil üreticileri de artık elektrikli SUV modelleriyle piyasada varlıklarını belli edecekler. Dolayısıyla TOGG’un rakipleri de yavaş yavaş yerini alıyor gibi görünüyor.