Ekmeğe zam talebi gündemde. İstanbul’da ekmek zamlanacak mı?

frghergbdf

Ekmeğe zam talebi gündemde. Sofralarımızın vazgeçilmezlerinden olan ekmek için maliyetlerinde yaşanan artışlar sebebiyle fiyat artışı yapılabilir.

Ekmeğe zam talebi gündemde. İstanbul’da ekmek zamlanacak mı? İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, artan maliyetleri gerekçe göstererek zam yapılması gerektiğini savundu.

Sputnik Türkiye’de yer alan habere göre Erdoğan Çetin, İstanbul’da 1 lira 25 kuruşa satılan 200 gram ekmeğin artık 1 lira 75 kuruşa satılması gerektiğini belirtiyor. En son 2019 yılının mayıs ayında ekmeğe zam yapılmıştı. O günden beri maaliyetler arttı ve ekmeğin fiyatu sabit kaldı.

Eğer bu talep kabul görürse, ekmek fiyatına 50 kuruşluk zam yapılacak.

Ekmeğe zam talebi gündemde. İstanbul'da ekmek zamlanacak mı?

Erdoğan Çetin, sözlerine şöyle devam diyor:

2019 yılının mayıs ayında yapılan zamdan beri tüm masraflarımıza yüzde 60 zam geldi. Fırıncılarımız şu anda çok zor durumda. Fırıncılarımızın borcu bulunuyor. Artan maliyetlerden dolayı İstanbul’da 1 lira 25 kuruştan satılan 200 gram ekmeğin fiyatının 1 lira 75 kuruş olmasını talep ediyoruz.” Ekmeğe zam istenmesinin bir diğer nedeni ise, çevresel koşullar sebebiyle üretilen buğdayın kalitesinde düşüşlerin yaşanması.

Çetin’in açıklamalarına göre, 2019’dan beri İstanbul’da 200 gram ekmek için 1 lira 25 kuruş talep ediliyor. O tarihten bu yana artan un fiyatları ve diğer maliyetler sebebiyle artık zam yapılması gerektiği vurgulanıyor.

Peki siz ne dersiniz? Ekmeğin fiyatı artmalı mı?

Huawei P40 lite E inceleme