İnternet fiyatları 2019’da uçacak!

internet fiyatları

İnternet fiyatları, AKK’nin kalkması ile birlikte 2019 yılında adeta uçacak. Çünkü Türk Telekom, diğer internet servis sağlayıcılarına kiraladığı hatlara tam yüde 66 zam yapacak. Bu zam biz kullanıcılara da yansıyacak.

BTK, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren AKK’nin kalkacağını açıklamıştı. Ancak bu açıklamanın ardından internet paketlerindeki fiyatlar inanılmaz derecede zamlanmıştı. Hatta bazı internet servis sağlayıcıları fiyatı uygun tutmak için 2019 yılında bile 4 mbit internet hızı sunmayı planlıyor. Yaşanan bu olaylar yetmezmiş gibi bugün de internet fiyatları için bir kötü haber daha geldi.

İnternet fiyatları 2019’da zamlanacak!

Türk Telekom, bildiğiniz gibi diğer internet servis sağlayıcılarının altyapısını sağlıyor. Türk Telekom, kiraladığı bu hatlara 2019 yılında tam yüzde 66 oranında zam yapacağını açıkladı. Yapılacak olan bu yüzde 66’lık zam, diğer internet servis sağlayıcıları tarafından son kullancıya yansıtılacak.

Adil Kullanım Kotası (AKN) gerçekten kalkmıyor mu?

BTK’nın onayını bekleyen bu zam kararı eğer onaylanırsa, internet fiyatları yaklaşık yüzde 60 oranında artacak. Umarız bu zam kararı BTK’dan geri döner ve 2019 yılında yüksek hızda internet kullanmak bir lüks olmaz.

İnternet fiyatları