Apple Jay Z’nin Müzik Servisi için 500 Milyon Dolar Ödeyecek

tidal share.239a2bdc

Geçtiğimiz hafta Wall Street Journal’ın yayınladığı haberde Apple’ın Jay Z’nin yüksek kalitede ses seviyesi sunan müzik servisi Tidal için görüştüğünü belirtmişti. Yeni gelen bilgilerde ise görüşmenin detayları yer alıyor.

Jay Z 2015 yılında aktif olarak ülkemizde de kullanıma sunduğu müzik servisi Tidal ile Hi-fi kalitesinde ses deneyimini vaad ediyordu. Tidal sadece bu vaadi ile değil pek çok ünlü sanatçının albümlerinin sadece orada yayınlanması için yaptığı anlaşmalar ile de adından sıkça söz ettirir olmuştu. Apple ise Beats Audio’yu satın alarak başladığı online müzik akışını Apple Müzik ile aktif kullanıma sunmuş ve o da Tidal gibi sanatçılarla anlaşmalar yaparak onları kendi safına çekmeye başlamıştı.  Bu iki kutbun bir de 3. kutbu olan Spotify ise hiç o işlere girmemişti.

Aktif kullanıcı sayılarına bakıldığında sektörün birincisi olan Spotify’ın premium sürümü kullanıp para veren 20 milyon, ücretsiz sürümü kullanan ise 70 milyon abonesi bulunuyor. Apple Müzik’in aktif 15, Tidal’in ise 4.2 milyon abonesi bulunuyor. Ücretsiz abonelik sunmayan Apple Müzik ve Tidal’e üye olanların hepsi ücretli abone.

Jay Z’nin 56 milyon dolar yatırım ile hayata geçirdiği Tidal, abone sayısı bakımından küçük gibi görünsede yüksek abonelik ücreti nedeniyle yüksek gelirler elde etmeyi başarıyordu.

Jaffray’in analisti Gene Munster’a göre Apple Tidal için Jay Z’ye 500 milyon dolar ödeyecek. 500 milyon doların Apple gibi bir marka için hiçbir şey olduğunu düşündüğümüzde Apple’ın lider Spotify’ın 20 milyon olan abone sayısına Tidal’i bünyesine katarak ulaşmak/yaklaşmak istediğini ve bu yüzden bu parayı teklif ettiğini söyleyebiliriz. Çünkü eğer Apple Müzik ile  Tidal birleşirse ortaya 19 milyon kullanıcılık bir plartforum çıkmış olacak ki bu sayede  20 milyon premium aboneye sahip olan Spotify’ın abone sayısına yaklaşılmış olacak.   56 milyon dolarlık yatırımında satış için 500 milyon dolarlık görüşme yapabilen Jay Z’nin oldukça zeki bir iş adamı olduğu da ortada.

Galaxy Note 7’de Type-C Girişi Doğrulandı