Palworld, Game Pass’te En Çok Oynanan Oyun Oldu

Palworld

Tüm dünyada oyunseverler tarafından ilgiyle karşılanan Palworld, daha ilk günden eklendiği Xbox Game Pass’te de yeni bir rekora imza attı.

Bildiğiniz gibi son günlerde oyun dünyasında Palworld rüzgarları esiyor. Oyuncuların Pokemon benzeri canlılarla etkileşime girip, onları toplayarak bir hayatta kalma mücadelesi verdiği Palworld, tek kelimeyle muhteşem bir çıkış yaptı. En iyimser beklentilerin bile çok üzerine çıkan oyun, son dönemin en çok satan oyunu oldu. Üstelik oyun sadece satış rakamlarıyla değil, Xbox Game Pass’teki oyuncu rakamıyla da son derece etkileyici bir grafik çiziyor.

Daha çıktığı ilk gün Xbox Game Pass platformuna da eklenen Palworld, burada milyonlarca oyuncuya ulaştı. Öyle ki oyun, Xbox tarafından geliştirilen yapımlar dışında bugüne kadar platformda en çok oyuncuya ulaşan oyun oldu. Sadece Game Pass platformu üzerinden oyunu 7 milyondan fazla kişinin oynadığı açıklandı.

Öte yandan oyun gördüğü bu yoğun ilgi sayesinde Fortnite’ı bile geride bırakarak şu anda Xbox’ta en popüler oyun haline geldi.

Palworld

Pokemon oyunları ile Ark: Survival Evolved benzeri hayatta kalma oyunlarının bir karışımı olarak tanımlayabileceğimiz Palworld’de oyuncular açık bir dünyada gezerek Pokemon benzeri canlıları ya alt etmeye çalışıp bunlardan elde ettikleri kaynakları kullanıyor, ya da onları ehlileştirerek kendi kontrollerine alıyor. Daha sonra bu canlıları kendi kampında çeşitli işlerde kullanabiliyor.

Oyundaki yaratıkları Pokemonlara aşırı benziyor olması bu hakların lisansız kullanıldığı gerekçesiyle çeşitli eleştirileri beraberinde getirmiş olması satış rakamlarına yansımamış gibi duruyor.

Samsung Galaxy S24 Satışları Başlıyor