Google 19 Milyon Dolar Ceza Ödeyecek

Google 19 Milyon Dolar Ceza Ödeyecek

Mobil uygulama kullanıcılarından haksız şekilde ödeme almakla suçlanan internet devi Google, mağdur olan kullanıcılara 19 milyon dolar tazminat ödeyecek.

Gelirinin önemli bir kısmını mobil oyun ve uygulamalardan elde ettiği ödemeler sayesinde kazanan internet devi Google, bu ödemelerin bazırlarında yaptığı yanlışlıklardan dolayı 19 milyon dolar ceza ödemek zorunda kalacak. ABD’de açılan bir dava sonucunda hatalı bulunan internet devi, mobil uygulamaları kullanan çocuklar tarafından yapılan harcamaları kullanıcılardan haksız şekilde tahsil ettiği için bu cezayı ödemek zorunda kaldı.

Google_logo

Bu haksız ödemelerden mağdur olan kullanıcıların başvurduğu Federal Trade Commission tarafından suçlu bulunan Google, 19 milyon doları bu tür ödemeler aldığı kullanıcıların zararlarını karşılamak için kullanacak. Ayrıca kullanıcılardan ödeme alma şeklini de değiştirmeyi kabul eden internet devi, bundan sonra mobil uygulamalardaki alışverişler için daha güvenli bir sistem kullanacak.

Her yaştan kullanıcının tablet ve akıllı telefonlara erişim sağladı ve bu sayede mobil uygulamarı kullandığı bu devirde, çocukların yaptığı satın almaların ücretlendirilmesi sık sık karşılaşılan bir sorun haline gelmeye başladı. Daha önce Amazon ve Apple da benzer sorunlarla karşılaşmıştı. Üstelik Apple, Google kadar ucuz kurtulamamış ve 32.5 milyon dolar ceza ödemek zorunda kalmıştı.

Microsoft Surface Pro 3 Sorunlarını Bu Ay Çözecek