Honor Magic V2 tanıtıldı: Bugüne kadarki en ince katlanabilir telefon

Honor Magic V2

Honor yeni katlanabilir telefonu Honor Magic V2’yi resmen tanıttı. Magic V2, bugüne kadarki en ince katlanabilir telefon olmasıyla dikkat çekiyor.

Hayatına Huawei’nin alt markalarından biri olarak başladıktan sonra yoluna bağımsız bir şirket olarak devam eden Honor, akıllı telefon pazarındaki varlığını her geçen gün biraz daha güçlendiriyor. Son dönemde Magic ve Play serilerine yeni modeller ekleyen şirket, bu kez de gözünü katlanabilir telefon alanına çevirdi ve merakla beklenen katlanabilir telefonu Honor Magic V2’yi bu hafta düzenlediği etkinlikle resmi olarak tanıttı. Son dönemde iyiden iyiye kalabalıklaşan katlanabilir telefon alanında ön plana çıkmak eskisinden çok daha zor olsa da Honor, Magic V2 ile oldukça iddialı geliyor. Çünkü şirket tarafından paylaşılan bilgiler, Magic V2’nin bugüne kadar çıkan en ince katlanabilir telefon olduğunu gösteriyor.

Honor’un bugüne kadar çıkardığı üçüncü katlanabilir telefon olan Magic V2’nin katlanmış haldeyken 9.9 mm. Katlanmamış haldeyken ise sadece 4.7 mm. Ağırlığı ise 231 gram. Magic V2 piyasaya sürülmeden önce en ince katlanabilir telefon unvanının sahibi olan Xiaomi Mix Fold 2, 11.2 mm kalınlığında ve 262 gram ağırlındaydı.

Honor Magic V2 1

Honor Magic V2’nin ana ekranı 7.92 inçlik LTPO OLED bir ekran. 2156 x 2344 piksel çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı ise 120 Hz. Bu iç ekranın üstünde yer alan delik, 16 megapiksellik selfie kamerasına ev sahipliği yapıyor. HDR 10+ özelliğine sahip ekranda elektronik kalem desteği de bulunuyor. Telefonun dış yüzeyindeki ekran ise 6.43 inç. Bu OLED ekran da 120 Hz yenilenme hızına sahip ama çözünürlüğü 2376 x 1060 piksel. Honor iç ekranda olduğu gibi dış ekran da elektronik kalem desteği sunuyor.

Honor Magic V2, Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alıyor. 12 GB RAM’e sahip olan telefonda dahili depolama alanı konusunda kullanıcılara iki seçenek sunuluyor: 256 ya da 512 GB. Magic V2 Ultrame modelinde ise RAM 16 GB’a yükselirken, dahili depolama alanı ise 1 TB’a kadar çıkıyor.

Honor Magic V2 3

Telefonun arka yüzüne geldiğimizde karşımıza üçlü bir kamera sistemi çıkıyor. Bu üçlü kameranın ana lensi OIS destekli 50 megapiksellik bir lens. Ona 50 megapiksellik geniş açılı lens ile 20 megapiksellik telefoto kamera eşlik ediyor.

Nothing Phone 2 resmen tanıtıldı