Threads için sahte takipçi satılmaya başlandı

Meta, Threads aramasında bazı konuları engelliyor

Threads yayın hayatına başlayalı daha iki hafta bile olmadı ama daha şimdiden bu sosyal ağda da sahte takipçi satılmaya başlandı.

Facebook ve Instagram’ın sahibi olarak halihazırda sosyal medya pazarını domine eden Meta, geçtiğimiz günlerde de Twitter’a rakip olarak geliştirdiği yeni sosyal ağı Threads’i kullanıma sundu. Instagram kullanıcılarının tek tıkla geçebildiği ve anında Instagram’da takip ettiği herkesi takip edebildiği bu yeni sosyal ağ, tek kelimeyle muhteşem bir başlangıç yaptı. Daha ilk günden 30 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan Threads, o günden sonra da hız kesmedi. Her gün kullanıcı sayısını biraz daha katlayan bu yeni platform, bu sayede kısa sürede 100 milyon kullanıcıya ulaştı.

Threads kısa sürede 100 milyondan fazla kullanıcıya ulaşarak Twitter’a ciddi bir rakip olabileceğini gösterince, Twitter ve Instagram gibi popüler sosyal ağlarda bugüne kadar sıkça karşılaştığımız bir durum olan sahte takipçi satın alma trendi Threads’e de taşındı. Bu yeni sosyal ağ hayatımıza gireli sadece iki hafta olmuş olsa da daha şimdiden bu platformda sahte takipçi satmak ve almak için yeni bir pazar kurulmuş durumda.

Meta, AB kullanıcılarının VPN aracılığıyla Threads erişimini engelledi

Insider tarafından paylaşılan bilgilere göre Threads’te sahte takipçi satın almak için ciddi bir talep var. Bot çiftlikleri de bu talebe karşılık veriyor. 7.5 dolar karşılığında 100 takipçi satanlar 50 bin takipçi için 1900 dolar isteyenlere kadar pek çok farklı girişim oluşmuş durumda. Instagram ve Twitter’da da olduğu gibi bu yeni sosyal ağda da sadece takipçi satmakla kalmayıp etkileşim sözü verenler de var. Elbette bunların ücreti daha yüksek oluyor.

Kısa sürede böyle bir pazarın oluşmuş olması, insanların bu yeni sosyal ağa ne kadar ilgi gösterdiğinin de bir kanıtı aslında. Çünkü böyle bir girişim olması bu yönde bir talep olduğunun kanıtı niteliğinde.

Honor Magic V2 tanıtıldı: Bugüne kadarki en ince katlanabilir telefon