Elon Musk Çinli liderleri uyardı

Elon Musk, Amber Heard için tehdit mektubu yollamış!

Yapay zeka konusunda endişelerini dile getirmeye devam eden Elon Musk, bu kez de Çin’in liderlerini uyardı: “Yapay zeka ülkenizi ele geçirebilir.”

Bildiğiniz gibi son dönemde teknoloji dünyasının bir numaralı gündem maddesi yapay zeka haline gelmiş. Bu alanda son dönemde yaşanan gelişmeler, yapay zekanın gelişiminin beklenenden çok daha hızlı ilerlediğini ve bu teknolojilerin şimdiden etkileyici bir noktaya ulaştığını gösterdi. ChatGPT ve Google Bard gibi yapay zeka programlarının kabiliyetleri dünyanın dört bir yanında milyonlarca kullanıcıyı etkilemeyi başarırken, hem kısa vadede hem de uzun vadede yaratabilecekleri kritik sorunlar sebebiyle özellikle uzmanlar arasında endişe de yarattı.

Yapay zeka konusunda endişelerini sıklıkla dile getiren bu isimlerden biri de Elon Musk oldu. Aslında kendisi de bu alanda faaliyet gösteren, hatta ChatGPT’nin arkasındaki şirket olan OpenAI’ın kurucuları arasında yer alan Musk, kontrol altına alınmadığı takdirde yapay zekanın çok ciddi tehlikelere yol açabileceğini sıklıkla dile getiriyor. Bu amaç doğrultusunda bir farkındalık yaratmaya çalışan Musk, son olarak da Çin’in başındaki isimlere seslendi.

cin yapay zeka 2

Çinli liderlere seslenen Elon Musk, yapay zeka teknolojilerinin bir sonraki aşaması olarak kabul edilen dijital süperzekanın bir gün tüm Çin’i ele geçirebileceğini söyledi. Bu yılın başında Çin’i ziyaret eden Musk, burada Çin yönetiminin önemli isimleriyle vakit geçirme şansı bulduğunu ve bu uyarısını onlara doğrudan da ilettiğini ifade etti. Dikkatli olunmazsa yapay zekanın Çin Komünist Partisini bile alt edebileceğini söyleyen Musk, bu konudaki uyarılarının Çinli yöneticiler tarafından dikkate alındığını söylüyor.

Musk, “Hiçbir hükumet yerini yapay zekanın almasını istemez.” diyerek Çin yönetiminin de bu konuda dikkatli davrandığını ima ediyor. Çin’in bu konuda ne tür bir yol izleyeceğini bekleyip göreceğiz. Ancak ülkedeki internet ve teknoloji kullanımı konusunda oldukça katı politikalar uygulayan Çin yönetiminin yapay zeka konusunda da katı sınırlamalar getirmesi çok da şaşırtıcı olmayacaktır.

Honor Magic V2 tanıtıldı: Bugüne kadarki en ince katlanabilir telefon