EA Sports FC’nin oynanış fragmanı yayınlandı

EA Sports FC

FIFA serisinin yerini alacak olan EA Sports FC’den yeni videolar gelmeye devam ediyor. Bu kez de ilk oynanış fragmanı paylaşıldı.

Bildiğiniz gibi oyun dünyasında bir devir kapanıyor. 1993 yılında FIFA International Soccer ile hayatımıza giren ve o günden beri en çok satan oyunlar arasından hiç çıkmayan FIFA serisi, tarihe karışıyor. FIFA federasyonu ile isim hakları konuşunda anlaşamayan EA Sports, bundan sonra futbol oyunlarını EA Sports FC adı altında piyasaya sürecek.

Yepyeni bir dönemin başlangıcı olacağı için FIFA hayranları tarafından heyecanla beklenen ilk EA Sports FC oyunu için tanıtım çalışmalarına başlayan EA, birkaç gün önce oyunun ilk fragmanını ve afişini yayınlayarak oyunu tanıttı. Ancak EA bununla kalmadı. Dün de Haaland ve Drogba gibi isimlerin katıldığı yeni bir tanıtım etkinliği düzenleyen stüdyo, bu kez de oynanış tarafına odaklanan yepyeni bir fragman yayınlandı.

Premier Lig

EA Sports FC’den yayınlanan ilk oynanış fragmanı, EA’in epey umutlu olduğu Hypermotion teknolojisini ön plana çıkarıyor. Hypermotion teknolojisi FIFA 22’den beri bu serinin bir parçası olsa da her yıl biraz daha gelişerek farklılaşıyor. EA, bu yıl Hypermotion teknolojisinin önceki yıllardan çok daha farklı olacağını söylüyor. Yayınlanan ilk görüntüler de bunu destekler nitelikte. Öte yandan EA’nin bu yıl oyunda FIFA 23’e kıyasla 80 kat daha fazla animasyon olacağını açıklaması, serinin hayranlarını epey umutlandırıyor. Çünkü 80 kat daha fazla animasyon olması demek, oyun içindeki özgün aksiyonların sayısında kayda değer bir artış olacağı anlamına geliyor. Bunun sonucu olarak oyunda futbolcular ve kaleciler farklı pozisyonlara ve aksiyonlara çok farklı şekillerde reaksiyon verebilecek.

Nothing Phone 2 performans testinde görüldü