TikTok Music, Spotify ve Apple Music’e rakip oldu

TikTok sanal gerçeklik çalışmalarını

TikTok, şimdi de Spotify ve Apple Music’e rakip oluyor. Uzun süredir gündemde olan TikTok Music platformu bu hafta belli başlı ülkelerde kullanıma sunuldu.

Kısa videolarla yakaladığı muazzam başarı sayesinde Meta ve Google gibi internet devlerini bile özendirecek bir başarı yakalayan TikTok, bu başarısını kullanarak daha da büyümek için önemli adımlar atmaya devam ediyor. TikTok’un arkasındaki şirket olan Çin merkezli ByteDance, bir yandan TikTok’u daha da büyütmek için çeşitli hamleler yaparken, bir yandan da yeni alanlara yöneliyor. Bu yeni alanların başında ise müzik dünyası geliyor.

Bildiğiniz gibi ByteDance’in TikTok Music adlı bir müzik platformu kurarak Spotify ve Apple Music gibi devlere rakip olacağı uzunca bir süredir konuşuluyordu. Bu platformu geliştirmek için aylardır çalışmalarını sürdüren ByteDance, sonunda bu platformu resmen duyurdu ve belli başlı ülkelerde kullanıma sundu. İlk olarak Brezilya ve Endonezya gibi pilot bölge olarak seçilen ülkelerde kullanıma sunulan TikTok Music, Spotify ve Apple Music ile oldukça benzer bir işleyişe sahip. Abonelik sistemiyle çalışan bu yeni platformda kullanıcılar, çok sayıda şarkıya hızlıca ulaşabiliyor. Universal Music Group, Warner Music Group ve Sony Music gibi müzik dünyasına yön veren şirketlerle anlaşan ByteDance, bu sayede neredeyse Spotify ve Apple Music kadar geniş bir şarkı kataloğu yaratmış durumda.

TikTok Music

Normalde Spotify ve Apple Music gibi iki devin olduğu bir alana sonradan giriş yapan bir platformun başarılı olma şansı oldukça düşük olur. Ancak TikTok Music’in yeni girişimlerin sahip olmadığı çok önemli bir avantajı var ki o da arkasında TikTok gibi bir gücün olması. Bildiğiniz gibi TikTok, müzik dünyası için de önemli bir platform haline gelmiş durumda. Geçtiğimiz yıl TikTok’da trend olan 175 şarkı, dünyada en çok dinlenen şarkıların listelendiği Bilboard 100 listesine girerek TikTok’un şarkıları popüler hale getirme konusundaki gücünü sergilemişti. TikTok’ta dikkat çeken şarkılar, daha sonra YouTube, Spotify, Apple Music gibi platformlarda da popüler oluyor. Bu da TikTok’un müzik dünyası için ne kadar önemli hale geldiğini gözler önüne seriyor.

Şimdi ByteDance, TikTok ile TikTok Music arasında doğrudan bir bağlantı kurarak, TikTok kullanıcılarının istedikleri müzikleri anında müzik platformunda bulmasına olanak sağlıyor. Aynı şekilde bu platformdaki müziklerin TikTok videolarına entegre edilmesi için de bu platformun önemli bir araç haline gelmesi bekleniyor. Bu avantajın TikTok Music’in Spotify ve Apple Music’e kafa tutması için yeterli olup olmayacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Nothing Phone 2 resmen tanıtıldı