EA, eski FIFA oyunlarını satıştan kaldırdı

FIFA 23

EA Sports, heyecanla beklenen FC 24’ün çıkışına günler kala sürpriz bir kararla eski FIFA oyunlarının tümünü satıştan kaldırdı.

Oyun dünyasının ne popüler serileri arasında yer alan FIFA serisi için bu yıl dönüşüm yılı olacak. İsim hakları konusunda FIFA kurumu ile anlaşamayan EA Sports, bu yıldan itibaren sevilen futbol serisini EA Sports FC adı altında devam ettirecek. Bu yeni dönemin ilk oyunu olacağı için daha da heyecanla beklenen EA Sports FC 24, ya da daha çok kullanılan adıyla FC 24, yarın oyunseverlerle buluşacak.

fifa 23

Oyun dünyası FC 24’ün çıkışı için gün sayarken, EA Sports’tan sürpriz bir hamle geldi. Stüdyo, yeni FC oyununun çıkışı öncesi eski FIFA oyunlarını satıştan kaldırdı. Üstelik bu eski oyunlar sadece belli başlı platformlardan kaldırılmadı. Tüm ana platformlardan aynı anda çekildi. Şu anda ne Steam, ne Xbox’ta ne de PlayStation Store’da bu oyunlar alınamıyor. Oyunların Steam’deki sayfalarında bu oyunların EA Sports’un isteği üzerine satıştan kaldırıldığı belirtiliyor. Oyunculara satın al butonu yerine FC 24’ün sayfasına yönlendirme linki gösteriliyor.

Bunun isim haklarının kaybedilmesiyle alakalı olduğu düşünülüyor. Çünkü önceki yıllarda FIFA serisinin yeni oyunları çıktıktan sonra da serinin eski oyunları satılmaya devam ediliyordu. Ancak 30 yıl sonra isim hakları EA Sports’un elinden gittiği için stüdyonun eski oyunları da bu isim altında satması imkânsız hale gelmiş olabilir.

Apple, iPhone 15 Pro üretimini azaltabilir