iPhone SE 4’ün özellikleri detaylandı

22 44

iPhone SE 4’le ilgili şimdiye kadar birçok farklı söylenti çıktı. Fakat yeni bir rapor telefonun muhtemel özellikleri hakkında daha fazla ayrıntı sunuyor. Lafı daha fazla uzatmadan neler olduğuna birlikte bakalım.

MacRumors’un haberine göre iPhone SE 4 hem tasarım hem de donanım açısından önemli değişiklikler içeriyor. Ghost kod adıyla bilinen cihaz iPhone 14’ü temel alan yeni tasarıma sahip olacak. Hatta iPhone 14 kasasının daha değiştirilmiş hali de diyebiliriz. Cihazda iPhone 15 Pro’larda kullanılan Eylem tuşu da bulunacak. Sesli/Sessiz anahtarı yerine gelen bu tuş özelleştirilebiliyor. El feneri, odak, kamera veya farklı işlevler eylem düğmesine atanabiliyor.

iphone se 4

Rapora göre 4. nesil iPhone SE’de 48 MP’lik tek ana kamera kullanılacak. Bununla birlikte yeni rapor telefonda Face ID, USB-C ve OLED ekranın olacağını tekrar doğruluyor. Eski tarihli dedikodularda da bu özelliklerden bahsedilmişti. ITHome’a göreyse Çinli ekran üreticileri iPhone SE 4‘ün OLED panel siparişlerini almaya çalışıyor. Bu üreticiler arasında BOE, Tianma gibi isimler var. BOE uzun zamandır düşük maliyetli OLED panel üzerinde çalışıyordu ve bu paneli iPhone SE 4’te kullanmayı planlıyordu. Ayrıca iPhone 15 ve Plus’ın da ekran üretiminden sorumlu. Bu yüzden BOE en büyük payı alacak görünüyor. Tianma da muhtemelen 2. büyük tedarikçi olacak.

Yeni iPhone SE’nin Apple’ın kendi 5G modemini kullanan ilk telefon olacağı söyleniyordu. Fakat birkaç gün önce gündeme gelen bir haberde modem çipinin geliştirilmesiyle ilgili problem olduğu belirtildi. Ayrıca Apple, Qualcomm’la olan modem anlaşmasını 3 yıl boyunca uzattı. iPhone SE 4, Qualcomm’un modem çipiyle donatılabilir.

Birkaç hafta önce yayınlanan araştırma raporlarında yeni nesil iPhone SE’nin 2025’ten önce gelmeyeceği vurgulandı. Barclays analistleri Blayne Curtis ve Tom O’Malley, Asya’daki tedarik zinciri şirketleriyle görüşmeler gerçekleştirdi. Her iki analist Apple’ın yeni iPhone SE’yi 2024’te çıkarmaya yönelik planı olmadığını belirtti.

Counter-Strike 2 çıktı; CS:GO’nun yerini aldı