Dune Oyunundan Yeni Fragman Yayınlandı

Dune Awakening

Dune evreninde geçen survival MMO oyunu Dune: Awakening’den yeni bir fragman daha yayınlandı. Dune oyunu, ilgi çekici bir dünyanın kapısını aralıyor.

Bu yılın en heyecanla beklenen filmlerinden olan Dune: Part Two, bu hafta vizyona girdi. Tüm dünyada sinemaseverler tarafından ilgiyle karşılanan film, Dune serisine ilginin ne kadar arttığını da gözler önüne serdi. Dune’un şu anda eğlence dünyasının bir numaralı gündem maddesi olmasını fırsat bilen Funcom, merakla beklenen Dune oyunu Dune: Awakening’den yeni bir fragman yayınladı. “Survive Arrakis”, yani “Arrakis’te Hayatta Kal” başlığını taşıyan bu fragman, ilgi çekici bir dünyanın oyunseverleri beklediğini gösteriyor.

Dune oyunu

Norveç merkezli oyun şirketi Funcom tarafından hazırlanan Dune Awakening, bir survival MMO oyunu olacak. Frank Herbert’ın efsanevi bilim-kurgu serisi Dune’un hikayesinin geçtiği Arrakis, hayatta kalmanın hiç bitmeyen bir mücadele olduğu bir gezegen olduğu için survival MMO türü Dune oyununa oldukça yakışan bir tür olarak değerlendiriliyor. Bu yüzden oyundan beklentiler epey yüksek.

Awakening’de oyunseverler bu çöl gezegeninin farklı köşelerini keşfederek melanj olarak bilinen değerli baharattan arayacak. Oyuncuların baharat topladıkları araçlarını akıncılardan ve kum solucanlarından koruması gerekecek. Bu tarz hayatta kalma oyunlarının önemli bir parçası olan üs kurma çalışmaları da Awakening’in oynanışında önemli bir yer tutacak.

PlayStation 5, Xbox Series X/S ve PC için çıkacak olan oyun için henüz resmi bir yayın tarihi açıklanmadı.

Epic Games’te Haftanın Ücretsiz Oyunu Belli Oldu