Dune Dizisinden Yeni Fragman Yayınlandı

Dune dizisi Dune Prophecy

HBO tarafından hazırlanan büyük bütçeli Dune dizisinden yeni bir fragman yayınlandı. Merakla beklenen dizi, 17 Kasım’da izleyici ile buluşacak.

2021 yılında vizyona giren Dune (Çöl Gezegeni) filmi, sinema severler tarafından beğeniyle karşılandı ve Frank Herbert’ın efsanevi bilim-kurgu serisini yeniden popüler hale getirdi. Herbert’ın Dune kitaplarına ilgi yeniden artarken, bu seri etrafında koca bir franchise kurulmaya başlandı. İşte bu franchise’ın bir parçası da HBO’da ekrana gelecek Dune dizisi olacak. Dune: Prophecy adını taşıyan dizi, önümüzdeki ay izleyici ile buluşacak.

17 Kasım’da başlayacak olan dizi için tanıtım çalışmalarına hız veren HBO, dün diziden yeni bir fragman daha yayınladı. Bu yeni fragmanla birlikte dizinin hikayesine dair daha fazla detay öğrenme şansı yakalıyoruz.

dune prophecy 5

HBO Max tarafından hazırlanan Dune dizisi ilk ortaya çıktığı dönemde, diziyi Dune filminin de senaristi olan Jon Spaihts’in hazırlaması, ilk bölümlerin yönetmenliğini de filmin yönetmeni Denis Villeneuve’ün yapması planlanıyordu. Ancak Dune filminin yakaladığı başarı sonrası devam filmi momentum kazanınca, Villeneuve ve Spaiths devam filmine odaklanmak için diziden ayrıldı. Bu noktadan sonra birkaç kez el değiştiren dizinin ekrana gelecek bu son hali Alison Schapker öncülüğünde hazırlandı. Alison Schapker daha önce Fringe ve Altered Carbon gibi dizilerin senarist ekibinde yer almıştı.

İlk duyurulduğunda Dune: The Sisterhood adını taşıyan Dune dizisi, filmde de gördüğümüz Bene Gesserit tarikatına odaklanıyor. Tamamen kadınlardan oluşan bu tarikatın üyeleri, sahip oldukları özel güçler sayesinde güç sahibi haline geliyor. İnsanların hem saygı duyduğu hem de korktuğu Bene Gesserit rahibeleri, siyasi olarak da güç kazanarak bu evreni kontrol eden güçlerden biri haline geliyor.

Dune dizisi, izleyicileri filmin binlerce yıl öncesine götürecek ve Bene Gesserit düzeninin kurulmasını anlatacak. Bu hikayenin merkezinde Bene Gesserit tarikatının kurulmasında kilit rol oynayan Harkonnen kardeşler yer alacak.

Honor X60 ve X60 Pro Resmen Tanıtıldı